Ανθρώπινη τραγωδία και συγκίνηση στην Αλβανία: Πατέρας εντόπισε το γιο του στο στρατόπεδο-φυλακή του ISIS

Freepen.gr - Ο Αβρίμ είναι ένας Αλβανός πατέρας, τον οποίο εγκατέλειψε η σύζυγός του το 2014 με τον τότε 6χρονο γιο τους για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος. Το παιδί βρίσκεται στο στρατόπεδο της Alhol ενώ η μητέρα του έχει αποβιώσει. 

Ο Αβρίμ δέχθηκε πρόσφατα ένα μήνυμα από το παιδί, που πια είναι 11 ετών, στο IRC. Ήταν μια τραγική στιγμή όταν ο Αβρίμ ταξίδεψε στην περιοχή και είδε ξανά το παιδί του, το οποίο βέβαια περιμένει από τον πατέρα του να τον πάρει μαζί του.

Δυστυχώς ο Αβρίμ, μολονότι έχει ευαισθητοποιηθεί η αλβανική κοινωνία, δεν μπορεί να κάνει τίποτε μέχρι η χώρα του να κινηθεί θεσμικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι τρέχει διαδικτυακά μια συλλογή υπογραφών με αίτημα να αναλάβει δράση η αλβανική κυβέρνηση ενώ υπάρχουν αναφορές πως η Ρώμη εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει υπηκοότητα στο παιδί για να επιταχύνει την επιστροφή του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail