Πούτιν: Να φύγουν όλες οι ξένες δυνάμεις από τη Συρία, αμφιβάλλω αν η Τουρκία θα ελέγξει το ISIS

Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε το Σάββατο ότι η Συρία πρέπει να απελευθερωθεί από οποιαδήποτε ξένη στρατιωτική παρουσία και ότι αυτός ο κανόνας πρέπει να εφαρμoστεί από όλα τα κράτη.

"Σήμερα συζητάμε για αυτό το ζήτημα [την ανάγκη απόσυρσης των ξένων στρατευμάτων από τη Συρία] με όλους τους εταίρους μας, Ιρανούς και Τούρκους, και το είπαμε επανειλημμένα στους Αμερικανούς εταίρους μας για αυτό", δήλωσε ο Πούτιν σε αραβικά μέσα ενημέρωσης πριν από την επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία.

"Και μπορώ να σας πω τώρα ότι έχω πει ανοιχτά στους συναδέλφους μου ότι η περιοχή της Συρίας πρέπει να απελευθερωθεί από την ξένη στρατιωτική παρουσία και ότι η εδαφική ακεραιότητα της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας θα πρέπει να αποκατασταθεί πλήρως", πρόσθεσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι η Ρωσία θα αποσύρει τις δυνάμεις της από τη χώρα της Μέσης Ανατολής, αν το αποφασίσει η μελλοντική νόμιμη συριακή κυβέρνηση.

"Όλοι όσοι έχουν παράνομη παρουσία σε μια επικράτεια οποιουδήποτε κράτους, στην περίπτωση αυτή, στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, πρέπει να εγκαταλείψουν αυτή την επικράτεια, κάτι που ισχύει για όλα τα κράτη γενικά" ανέφερε ο Πούτιν. Αν η μελλοντική νόμιμη ηγεσία της Συρίας λέει ότι δεν χρειάζεται πλέον την παρουσία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, αυτό ισχύει και για τη Ρωσική Ομοσπονδία, δήλωσε ο Πούτιν σε Al Arabiya, Sky Nuews Arabia και RT arabic πριν από την επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία.

Επίσης την Παρασκευή σε συνάντηση του Συμβουλίου των Αρχηγών κρατών της ΚΑΚ δήλωσε ότι:

"Υπάρχουν περιοχές στη βόρεια Συρία όπου η ISIL έχει ενεργούς μαχητές. Οι κουρδικές μονάδες συνέχιζαν να παρακολουθούν τις περιοχές αυτές, αλλά τώρα που εισέρχονται στην περιοχή οι Τούρκοι στρατιώτες, οι [μαχητές] μπορεί απλώς να φύγουν. Δεν είμαι σίγουρος ότι ο τουρκικός στρατός θα μπορέσει να πάρει τον έλεγχο της κατάστασης και γρήγορα".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail