Η αυτόνομη διοίκηση των Κούρδων προειδοποιεί για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης του ISIS

Freepen.gr - Η Αυτόνομη Διοίκηση των Κούρδων προειδοποίησε για τους κινδύνους από τις τουρκικές απειλές στο βορρά και ανατολικά της Συρίας, όπου φυλάσσονται χιλιάδες εξτρεμιστές στα στρατόπεδα υπό την ευθύνη των SDF (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις).

Το Σώμα Κοινωνικών Υποθέσεων και Εργασίας της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας και το Γραφείο των εκτοπισμένων, των προσφύγων και των μεταναστών προειδοποίησαν για τους κινδύνους από τις τουρκικές απειλές στο βορρά και ανατολικά της Συρίας, όπου πραγματοποιούνται χιλιάδες εξτρεμιστές κρατούνται σε στρατόπεδα.

Η δήλωση ανέφερε ότι η περιοχή θα είναι δύσκολο να ελεγχθεί: «Είναι σαφές ότι η ασφάλεια και η προστασία που παρέχεται από το λαό της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας στο πλαίσιο της Δημοκρατικής Αυτόνομης Διοίκησης επιτεύχθηκε με μεγάλες θυσίες και με την υπεράσπιση αυτών των περιοχών και την καταπολέμηση των πιο ισχυρών τρομοκρατικών οργανώσεων που εκπροσωπούνται από το ISIS και τους εταίρους του".

Η διοίκηση, υπενθύμισε στη δήλωση ότι "κατόρθωσε να προσφέρει καταφύγιο σε εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισθέντες που διέφυγαν από τον εσωτερικό πόλεμο στη Συρία και τους πρόσφερε τρόφιμα, ρούχα και διαμονή. Όπως και με τους εσωτερικούς πρόσφυγες, η Αυτόνομη Διοίκηση έπρεπε επίσης να ασχοληθεί με χιλιάδες των μεταναστών από το γειτονικό Ιράκ".

Η δήλωση πρόσθεσε: «Χιλιάδες μαχητές του ISIS και των οικογενειών τους, των παιδιών και των γυναικών φροντίζονται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις στο καταφύγιο στο στρατόπεδο al-Hol, το οποίο θεωρείται από τους μεγαλύτερους και πιο επικίνδυνους καταυλισμούς στη Μέση Ανατολή κόσμος".

Σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες στατιστικές, το στρατόπεδο φιλοξενεί 71.658 εκτοπισμένους και πρόσφυγες από διαφορετικές εθνικότητες από περισσότερες από 60 χώρες.

30.890 άτομα είναι Ιρακινοί πρόσφυγες (για συνολικά 8.756 ιρακινές οικογένειες), 30.314 εκτοπισμένοι Σύριοι (8.906 συριακές οικογένειες). 10.454 είναι άνθρωποι από όλο τον κόσμο.

Το τελευταίο περιλαμβάνει 3.295 οικογένειες του ISIS που αποδεικνύουν ότι αντιπροσωπεύουν έναν τόσο μεγάλο κίνδυνο όπως οι μαχητές που κρατούνται στα κέντρα κράτησης των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

"Το στρατόπεδο - σημειώνει η δήλωση - θεωρείται από πολλούς μια ωρολογιακή βόμβα, όπου σημειώνονται καθημερινά περιστατικά δολοφονίας, μαχαιρώματος και εμπρησμών ενώ αποτελεί απειλή για τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και τα όργανα ασφάλειας και διοίκησης που εδράζονται στο στρατόπεδο".

Η δήλωση πρόσθεσε: "Σε περίπτωση που ο Ερντογάν εισβάλει στις περιοχές που διοικούνται από την Αυτόνομη Διοίκηση, το χάος θα εξαπλωθεί και η περιοχή θα είναι δύσκολο να ελεγχθεί".

Στο στρατόπεδο al-Hol, η ISIS θα μπορέσει να αναδιοργανώσει τα χαρτιά της, προειδοποίησε η Αυτόνομη Διοίκηση και συμπληρώνει ότι "θα μπορέσει να ξεκινήσει μια νέα φάση στην οργάνωσή της". Για το λόγο αυτό η δήλωση κάλεσε «τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της και επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς όλα τα μέρη που ασχολούνται με τα συμφέροντα της Συρίας να αναλάβουν τις ηθικές, ανθρωπιστικές και ανθρώπινες ευθύνες τους που περιλαμβάνουν τον επαναπατρισμό των αλλοδαπών και των οικογενειών τους στις χώρες προέλευσής τους. Υπάρχει ανάγκη σύστασης ενός διεθνούς δικαστηρίου στη Βόρεια και Ανατολική Συρία προκειμένου να δικαστούν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους και τις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail