Οι εχθροί του Ιράν γνωρίζουν ότι η στρατιωτική επιλογή δεν είναι πια στο τραπέζι - Διοικητής IRGC

Freepen.gr - Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην κεντρική επαρχία Markazi το βράδυ της Πέμπτης, ο στρατηγός Salami, διοικητής της IRGC, απάντησε σε μια ερώτηση σχετικά με το γιατί η στρατιωτική επιλογή των εχθρών εναντίον του Ιράν «δεν είναι πλέον στο τραπέζι», λέγοντας: «Επειδή έχουμε γίνει ισχυροί, γιατί έχουμε γίναι αήττητοι και, ταυτόχρονα, οι εχθροί μας έχουν αποδυναμωθεί και οι επιλογές τους έχουν γίνει πραγματικά αδύναμες" σημειώνει το πρακτορείο Tasnim.

"Είναι προφανές ότι ο εχθρός δεν έχει πλέον την ικανότητα. Κάποτε ήθελε να δράσει και να μας αναγκάσει να αντιδράσουμε, αλλά σήμερα, ο εχθρός δεν είναι καν ικανός να αντιδράσει στις δυνατότητές μας και αυτή η πραγματικότητα φαίνεται σήμερα στα πεδία μάχης ", πρόσθεσε ο ανώτατος διοικητής.

Ο Salami επεσήμανε περαιτέρω την πρόοδο του Ιράν στον τομέα της άμυνας και είπε: «Τα (στρατιωτικά) επιτεύγματα είναι σε ένα επίπεδο που δεν τα ανακοινώνουμε στα ΜΜΕ αλλά (σε γενικές γραμμές) προχωρούμε καθημερινά σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων , αεροσκαφών, ραντάρ, αεράμυνας, πλοίων, τορπιλών, αντι-αρματικών βλημάτων και κατευθυνόμενων πυρών".

Οι Ιρανοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες και τεχνικοί έχουν τα τελευταία χρόνια προχωρήσει σημαντικά στην κατασκευή ενός ευρέος φάσματος εγχώριου εξοπλισμού, καθιστώντας τις ένοπλες δυνάμεις αυτάρκεις στον τομέα των όπλων.

Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι η χώρα δεν θα διστάσει να ενισχύσει τις στρατιωτικές της ικανότητες, συμπεριλαμβανομένης της πυραυλικής της δύναμης, η οποία προορίζεται αποκλειστικά για άμυνα και ότι οι αμυντικές δυνατότητες του Ιράν δεν θα αποτελέσουν ποτέ αντικείμενο διαπραγματεύσεων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail