«Το σώμα της κόρης μου ήταν ακρωτηριασμένο» λέει η τραγική μάνα της Hevrin Khalaf

Freepen.gr - Η οικογένεια της συμπροέδρου του κουρδικού κόμματος του Μέλλοντος της Συρίας, Hevrin Khalaf παρέλαβε τα απομεινάρια της μετά την εκτέλεσή της το Σάββατο, είπε στο συριακό πρακτορείο ειδήσεων North Press η μητέρα της, Khalaf Souad Mohammed και αναμεταδίδει το Ahvalnews.com.

"Σήκωσα ένα πανί που κάλυπτε το στήθος και το πρόσωπό της και δεν βρήκα τίποτα από το σώμα της, αλλά ένα μικρό κομμάτι από το σαγόνι της", ανέφερε στο North Press η μητέρα.

Η Khalaf, εκτελέστηκε από μια ομάδα που υποστηρίζεται από την Τουρκία το Σάββατο, δήλωσε το κόμμα της σε ανακοίνωση. Το βίντεο με την άτυχη γυναίκα παρουσιάστηκε με ένα τόνο...χαράς από τα κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία.

Η ομάδα που κατέλαβε τον Χαλάφ κάλεσε τηλεφωνικά τη μητέρα της, που τους άκουσε να φωνάζουν στα αραβικά. Η Souad Mohammed είπε στο North Press. "Η κόρη μου ήταν πολίτης, ποτέ δεν ήταν πολεμιστής. Ήταν πολιτικός συνήγορος, δηλαδή ένα ανθρώπινο δικαίωμα εγγυημένο για κάθε άνδρα και γυναίκα", πρόσθεσε.



Η δικηγόρος μετανάστευσης Samira Ghaderi δημοσίευσε μια έκθεση αυτοψίας που απαριθμεί τους τραυματισμούς της Khalaf στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.



"Από τα παραπάνω καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα χτυπήθηκε με ένα στερεό σώμα στο κεφάλι ... χτυπήθηκε επίσης με αιχμηρά αντικείμενα στο οπίσθιο μέρος των ποδιών ... και την τράβηξαν από τα μαλλιά της προκαλώντας την τριχόπτωση. .. τότε χτυπήθηκε από πυροβολισμό ... Μετά έπεσε στο έδαφος, χτυπήθηκε τέσσερις φορές στην πλάτη ... όχι σε κοντινή απόσταση», κατέληξε η έκθεση.

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι δήλωσε σε συνέντευξή του στο Sky News ότι το θέμα ερευνάται. Και εμεις τώρα τον...πιστέψαμε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail