ENI - ο αδύναμος κρίκος της αθωράκιστης ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας: Έτοιμη να τα μαζέψει και να φύγει

RΕUΤΕRS/Μax Rοssi
Freepen.gr - Ο επικεφαλής της Ιταλικής Eni, Claudio Descalzi δήλωσε την Πέμπτη ότι ο όμιλος πετρελαίου και φυσικού αερίου δε θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην Κύπρο σε περίπτωση που μια σειρά ενεργειών με την Τουρκία έχει ως αποτέλεσμα την αποστολή πολεμικών πλοίων της κάθε πλευράς, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο France 24.

"Δεν ανησυχώ ... (αλλά) αν κάποιος γυρίσει με πολεμικά πλοία, δε θα τρυπήσω", είπε ο Claudio Descalzi.

«Σίγουρα δεν θέλω να ξεκινήσω πολέμους για γεωτρήσεις», είπε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο μιας εκδήλωσης όπου βραβεύθηκε η Eni στη Ρώμη.

Όπως είχαμε επισημάνει όταν ο τουρκικός στολίσκος μπλοκάρισε το ιταλικό γεωτρύπανο SAIPEM 12000 από τη θέση Σουπιά στο Οικόπεδο 3 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, η ΕΝΙ είναι ο πλέον αδύναμος κρίκος του παιχνιδιού. Η μετοχική της σύνθεση δεν περιλαμβάνει τη σύνθεση άλλων εταιρειών με μεγαλύτερο εκτόπισμα όπως η Noble, η Exxon και η Total. Και όλα αυτά στην εγκληματικά αθωράκιστη αμυντικά ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail