Η ηρωική θυσία της Ceylan Ozalp στο Κομπάνι, θα πάει χαμένη;

 Ceylan Ozalp
Φθινόπωρο του 2014. Το ISIS περικυκλώνει το Κομπάνι και αρχίζει να κατακτά την πόλη τμήμα τμήμα. Οι Κούρδοι της YPG αλλά και όλοι οι κάτοικοι μάχονται ηρωικά με ό,τι βρουν. Δεν ήταν μόνο η αντιμετώπιση ενός επικίνδυνου εχθρού αλλά και η ύπουλη στάση της άλλης πλευράς των συνόρων, της Τουρκίας.

Στρατής Μαζίδης

Εκείνες τις ημέρες μια 19χρονη κοπέλα πάνω στη μάχη απομονώνεται και παγιδεύεται από τους τζιχαντιστές. Αφού εξήντλησε όλα τα διαθέσιμα πυρομαχικά της ακολούθησε το παράδειγμα του Σαμσών και το "αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων".

Η Ceylan Ozalp δεν είχε διέξοδο. Θα έπεφτε στα χέρια των μανιασμένων ισλαμιστών οι οποίες πιθανότατα θα τη βίαζαν ο ένας μετά τον άλλο για να ολοκληρώσουν το φινάλε της σε αυτή τη ζωή με έναν επώδυνο θάνατο. Τελικά έκανε χρήση της χειροβομβίδας της και "φεύγοντας" πήρε μαζί της κάμποσους τρομοκράτες στους οποίους η Αγκυρα είχε, έχει [και θα έχει] ιδιαίτερη συμπάθεια.

Η θυσία της Ceylan Ozalp που τότε έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κινητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης, για να σώσει τους συμπατριώτες της από την οργή των εισβολέων, τώρα θα πάει χαμένη;

Οι Κούρδοι συμφώνησαν σε μια εκεχειρία που εκπνέει αύριο βράδυ σημειώνοντας αρχικά πως είναι οι Τούρκοι που πρέπει να αποχωρήσουν και ότι οι ίδιοι θα διατηρήσουν τις θέσεις τους. Αυτό συνέβη σε μια χρονική καμπή κατά την οποία το παιχνίδι στο έδαφος είχε αρχίσει να αλλάζει και η τρίτη ζώνη κατοχής να περιορίζεται. 

Τελικώς χθες οι Κούρδοι εκκένωσαν τη Ρας αλ Αΐν και οι Τούρκοι μπήκαν ανενόχλητοι κι ενώ ο Μαζλούμ Αμπντί των SDF συνεχίζει να καταγγέλλει την Αγκυρα για τη μη τήρηση της εκεχειρίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail