Η Γαλλία αναστέλλει όλες τις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία λόγω της εισβολής στη Συρία


RestezConnectesFr / pixabay
Freepen.gr - Η Γαλλία θα παύσει όλες τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην κατασταλτική επιχείρηση της Άγκυρας ενάντια στις κουρδικές πολιτοφυλακές στη Συρία, ανέφεραν τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας της Γαλλίας.

"Αναμένοντας το τέλος αυτής της επίθεσης, η Γαλλία αποφάσισε να αναστείλει όλα τα σχέδια για εξαγωγή όπλων στην Τουρκία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε αυτή την επίθεση", ανέφερε η κοινή δήλωση του Σαββάτου από τα υπουργεία. "Αυτή η απόφαση έχει άμεση ισχύ" σε αντίθεση με τη Γερμανία η οποία ανακοίνωσε ότι δε θα εκδώσει νέες άδειες για εξαγωγή όπλων.

Η αναστολή των πωλήσεων όπλων έρχεται καθώς οι υπουργοί της ΕΕ προετοιμάζονται να συναντηθούν στο Λουξεμβούργο την επόμενη εβδομάδα για να σχεδιάσουν μια απάντηση στην επίθεση της Τουρκίας κατά των Κούρδων αλλά και όλων των τοπικών πληθυσμών στη βόρεια Συρία.

Οι Κάτω Χώρες και η Νορβηγία έχουν επίσης παγώσει τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία ως αντίδραση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail