Η Ρωσία αφήνει για την ώρα την Τουρκία να κάνει τη βρώμικη δουλειά: Τι δήλωσε το Κρεμλίνο

Freepen.gr - Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ επανέλαβε τη Δευτέρα τη θέση της Ρωσίας, η οποία τονίζει ότι όλες οι ξένες στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στη Συρία παράνομα πρέπει να αποχωρήσουν.

Σε δηλώσεις προς δημοσιογράφους, ο Πέσκοφ δήλωσε ότι η τουρκική πλευρά πρέπει να δεσμευτεί για την πολιτική λύση για την κρίση στη Συρία και πρέπει να αποφύγει οποιαδήποτε ενέργεια που θα εμπόδιζε μια τέτοια λύση.

Επίσης, αρνήθηκε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να έχει συζητήσει με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφωνική κλήση τα οποιαδήποτε νέα τουρκικά στρατιωτικά σχέδια στη Συρία.

Ο Πέσκοφ δήλωσε ότι η Ρωσία ελπίζει πως η Τουρκία θα παραμείνει πάντα αφοσιωμένη στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, τονίζοντας την ανάγκη καταπολέμησης των τρομοκρατικών στοιχείων.

Το πιθανότερο είναι ότι η Ρωσία αφήνει τους Τούρκους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Άλλωστε σε μια σκληρή σύγκρουση Τούρκων και Κούρδων, μόνοι κερδισμένοι είναι όσοι δε φθείρονται και δε μετρούν απώλειες. Με τη διαφαινόμενη αντιπαράθεση είναι πολύ πιθανό να τελειώσουν τα όποια σενάρια απόσχισης / αυτονομίας των Κούρδων στη Συρία. Δεν αποκλείεται όμως να ανοίξει μια μεγάλη πληγή στην Τουρκία, την οποία πολλοί ίσως θα ήθελαν διαλυμένη και τεμαχισμένη, άσχετα αν δεν το τολμούν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail