Ένα ακόμη βήμα στησίματος ψευδοκράτους στη Βόρεια Συρία: Πανεπιστήμια ανοίγει ο Ερντογάν

Freepen.gr - Το πανεπιστήμιο του Gaziantep στη νοτιοανατολική τουρκική επαρχία Gaziantep θα δημιουργήσει τρεις σχολές σε τρεις επαρχίες της γειτονικής Συρίας, σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Το πανεπιστήμιο θα δημιουργήσει μια σχολή οικονομικών και διοικητικών επιστημών στην Αλ Μπαμπ, σχολή ισλαμικών επιστημών στην Αζάζ και σχολή εκπαίδευσης στην Αφρίν, σύμφωνα με το διάταγμα που υπογράφει ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdoğan.

Το πανεπιστήμιο του Gaziantep ίδρυσε ήδη μια επαγγελματική σχολή στην Τζαραμπλούς τον Απρίλιο του 2018 και ζήτησε από το Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης της Τουρκίας (YÖK) να ανοίξει σχολές στην περιοχή, λέγοντας ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Μια ακόμη εξέλιξη συνηγορεί σε ανάλυσή μας που δημοσιεύθηκε στις 2 Οκτωβρίου με τίτλο: Σχέδιο απόσχισης της Βόρειας Συρίας από τον Ερντογάν; Βήμα προς βήμα επανάληψη όσων έγιναν στην Κύπρο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail