Υπό κυοφορία νέο πολιτικό σκηνικό καθώς ο εθνομηδενισμός διατρέχει οριζόντια όλο το σαθρό σύστημα

romanen / pixabay
Αρκετοί ψηφοφόροι που επέλεξαν τη Νέα Δημοκρατία τον περασμένο Ιούλιο, το έπραξαν για τρεις λόγους. Ο πρώτος αφορούσε το ζήτημα της Μακεδονίας, ο δεύτερος τη λαθρομετανάστευση και ο τρίτος τα ελληνοτουρκικά. Ήταν άλλωστε κοινό συμπέρασμα αρκετών ότι ο εθνομηδενισμός κυριαρχεί στο ΣΥΡΙΖΑ.

Του Στρατή Μαζίδη

Τρεις μήνες μετά τις εκλογές, είδαν πλέον και οι τυφλοί όλα όσα λέγαμε οι ψυχροί παρατηρητές. Παρατηρεί κανείς καμιά αλλαγή στην προσέγγιση των παραπάνω ζητημάτων; Πέραν κάποιων διατυπώσεων, πχ μεταναστευτικό αντί για προσφυγικό, καμία απολύτως. 

Ενίοτε μπορεί να δούμε στα τηλεοπτικά παράθυρα ή σε ραδιοθαλάμους κάποιον Πλεύρη, Βορίδη ή Γεωργιάδη οι οποίοι θα πουν αυτά που χρειάζεται να ειπωθούν αλλά δεν πρόκειται να συμβούν. Αλλά και αυτός ακόμη ο πάλαι ποτέ ακροδεξιός κύκλος της Νέας Δημοκρατίας μια χαρά μπορεί να ονοματίζει τα Σκόπια...Βόρεια Μακεδόνια ως υπουργός και Σκόπια ως ιδιώτης [Γεωργιάδης].

Επιπλέον επί ημερών ΝΔ και Κεραμέως λαμβάνει χώρα η αποκαθήλωση ιθαγένειας και θρησκεύματος από τα απολυτήρια των σχολείων. Κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε τόσα χρόνια. Ή μήπως χρειάζομαι τίτλο σπουδών για να καταλάβω ότι πχ ο Γιώργος Δημητρίου είναι Ελληνας Χριστιανός Ορθόδοξος και ο Χασάν Αχμέτι μουσουλμάνος μειονοτικός ή πχ μετανάστης; Το πρόβλημα είναι να μην αναγράφεται πουθενά το Ελληνας Χριστιανός Ορθόδοξος.

Τα μαθήματα που έχουν να κάνουν με την εθνική ταυτότητα όπως τα αρχαία ελληνικά, η ιστορία και τα θρησκευτικά υποβαθμίζονται διαχρονικά ανεξαρτήτως κυβερνητικής απόχρωσης.

Ο κ. Μητσοτάκης δε φοβάται το μπόλιασμα της ελληνικής κοινωνίας και αισθάνεται υπερήφανος βλέποντας στις παρελάσεις την εξέλιξή της σε κάτι άλλο.

Συνεπώς η άρνηση και η αποστροφή ως φαινόμενο ή επιλογή απέναντι σε όλα όσα επί αιώνες χαρακτηρίζουν αυτήν εδώ τη γωνιά του πλανήτη μας, δεν περιορίζονται σε επίπεδο πολιτικής γεωγραφίας στα αριστερά ή τα δεξιά. Απεναντίας αποτελούν έναν κεντρικό βασικό άξονα που διατρέχει σχεδόν ολόκληρο το φάσμα του πολιτικού συστήματος.

Αυτή η διαπίστωση έχει πλέον αρχίσει να γίνεται κατανοητή και στην ελληνική κοινωνία. Το σημερινό πολιτικό σκηνικό πιθανότατα θα ολοκληρώσει τον κύκλο του σε ορατό σημείο στο μέλλον. Ο διαχωρισμός σταδιακά θα πάψει να γίνεται ανάμεσα σε δεξιούς κι αριστερούς καθώς πια είναι δυσδιάκριτος αλλά μεταξύ ανθρώπων που θα αγαπούν αυτόν εδώ τον τόπο επιθυμώντας να τον σώσουν και μη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail