Τούρκος δικηγόρος μήνυσε τον Τραμπ γιατί προέτρεψε τον Ερντογάν να μην είναι ηλίθιος

Freepen.gr - Ένας Τούρκος δικηγόρος από τη νοτιοανατολική πόλη του Γκαζιαντέπ υπέβαλε μήνυση εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ για προσβολή του Τούρκου προέδρου, ανέφερε την Πέμπτη ο ανεξάρτητος ειδησεογραφικός τόπος της Τουρκίας, Artı Gerçek.

Ο Τραμπ έστειλε επιστολή στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 9 Οκτωβρίου, προτρέποντάς τον να μην είναι "ηλίθιος" και να διαπραγματευτεί με συριακές κουρδικές ομάδες πριν ξεκινήσει την στρατιωτική επιχείρηση.

Το CNN Türk ανέφερε ότι ο Ερντογάν έριξε το γράμμα στα σκουπίδια. Ωστόσο, το μήνυμα έγινε πρώτο θέμα στην Τουρκία όταν αποκαλύφθηκε από τη δημοσιογράφο των ΗΠΑ Trish Regan στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη, με κάποιους Τούρκους σχολιαστές να αναφέρουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα ήταν πιθανό να αντιμετωπίσει κατηγορίες.

Ο δικηγόρος Şıh Mehmet Kurtoğlu συμφώνησε ότι ο Τραμπ είχε περάσει τη γραμμή, λέγοντας ότι είχε αναγκαστεί να κινήσει νομικές διαδικασίες, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλλει τη Δημοκρατία της Τουρκίας, τον πρόεδρό της και τον τουρκικό λαό, σύμφωνα με το Artı Gerçek.

Στην Τουρκία, η προσβολή του προέδρου φέρει ποινή φυλάκισης μεταξύ ενός και τεσσάρων ετών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail