Ο ΟΗΕ και η ΕΕ εκφράζουν τη βαθιά τους...ανησυχία για την τουρκική εισβολή

Freepen.gr - Σε ομιλία του προς τους δημοσιογράφους στην Κοπεγχάγη, ο επικεφαλής του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι δεν "πιστεύω σε στρατιωτικές λύσεις για το πρόβλημα της Συρίας, αλλά και για οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα στον κόσμο. Πάντα πιστεύω σθεναρά σε πολιτικές λύσεις".

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία γτου ια την ανθρωπιστική κατάσταση και τον εκτοπισμό των πολιτών.

Η Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες δήλωσε νωρίτερα ότι δεκάδες χιλιάδες πολίτες ήταν σε κίνηση για να αποφύγουν τις μάχες.

Εν τω μεταξύ, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη πραγματοποίησε διαβουλεύσεις με κλειστές πόρτες σχετικά με τις εξελίξεις μετά τις οποίες η Αμερικανίδα πρεσβευτής Kelly Craft δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η χώρα του δεν είχε υιοθετήσει την απόφαση της Τουρκίας να προβεί στη στρατιωτική εισβολή.

Είπε ότι η Τουρκία φέρει επίσης "την πλήρη ευθύνη για την προστασία του κουρδικού πληθυσμού και των θρησκευτικών μειονοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των χριστιανών" και επίσης πως είναι υπεύθυνη για την εξασφάλιση ότι η τρομοκρατική ομάδα της ISIL δε θα ανασυνταχθεί.

Οι χώρες της ΕΕ ζητούν να τερματιστεί η "μονομερής στρατιωτική δράση"

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασαν τη βαθειά ανησυχία τους σε μια δήλωση που καλεί την Τουρκία να «σταματήσει τη μονομερή στρατιωτική δράση», η οποία δε θα αντιμετωπίσει τα βασικά προβλήματα ασφαλείας της χώρας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail