Σίγουρα οι ΗΠΑ έφυγαν από τη Συρία; Μήπως έκαναν κάτι πολύ χειρότερο κι αποκαλύφθηκε χθες βράδυ;

Τα όσα ακολουθούν, τα σημειώνω με κάθε επιφύλαξη αλλά επειδή δε θα μας τα πει κανείς, ας αποκτήσουμε την πρόσβαση κι ας τα αξιολογήσουμε μόνοι μας. Χθες το βράδυ έκανε το γύρο του Twitter ότι περίπου 1000 Κούρδοι κάτοικοι του Κομπάνι έσπευσαν στην στρατιωτική βάση των ΗΠΑ που βρίσκεται νοτιο-ανατολικά της πόλης και κοντά στο εργοστάσιο τσιμέντου της Lafarge.

Του Στρατή Μαζίδη

Την είδηση μετέδωσε η δημοσιογράφος και ρεπόρτερ του Al Aan TV, Jenan Moussa που ασχολείται με θέματα Μέσης Ανατολής. Η Moussa επικαλούμενη πηγή της μέσα από το Κομπάνι έγραψε ότι της είπε «αν οι Αμερικάνοι δεν έρθουν να μας προστατεύσουν, τότε θα πάμε εμείς σε αυτούς για προστασία».

Μετά της μετέφερε ότι 1000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την πόλη-σύμβολο στη μάχη κατά του ισλαμιστικού εξτρεμισμού.

Η Moussa συμπληρώνει στο tweet της πως η ίδια δεν έχει γνώση αν βρίσκονται ακόμη Αμερικανοί στρατιώτες στη βάση της Lafarge.

Εδώ βλέπετε έναν παλαιότερο πολεμικό χάρτη που δεν ισχύει σήμερα αλλά φαίνονται οι βάσεις των ΗΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη βάση της Lafarge είχε γραφτεί πως είχαν αναπτυχθεί και Γάλλοι.



Ωστόσο η ισραηλινή αμυντική ιστοσελίδα Debka έρχεται χθες το βράδυ να παρουσιάσει μια άλλη εικόνα, ενισχυτική στην πηγή της Moussa:


Στο πράσινο πλαίσιο μας λέει ότι μια μικρή ομάδα Αμερικανών με έξι τεθωρακισμένα οχήματα κατευθυνόταν στο Κομπάνι.

Όπως επίσης στο κόκκινο τμήμα μας λέει ότι τελικά η απόσυρση αφορά μόνο 100 Αμερικάνους στρατιώτους από δύο παρατηρητήρια. Εμείς γνωρίζαμε ότι η συνολική δυναμή τους είναι περίπου 1.000 άτομα, ίσως κάτι παραπάνω. Σίγουρα όμως όχι πολλές χιλιάδες όπως μπορεί να φαντάζεται αρκετός κόσμος όταν ακούει τον Τραμπ να λέει "θα φέρω τα παιδιά μας πίσω". Άλλωστε για λογαριασμό των ΗΠΑ στη Συρία πολέμησαν αρχικά ο FSA και στη συνέχεια - και πιο επίσημα - οι κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Κι αλήθεια, πού είναι οι φωτογραφίες, τα βίντεο, τα ρεπορτάζ από τις αναχωρήσεις και κυρίως τις αφίξεις των Αμερικανών στρατιωτικών στη μητέρα πατρίδα; Έχει δει κανείς κάτι σχετικό; Βρε μπας και αποτραχθήκαν μόνο από τη ζώνη που θέλει ο Ερντογάν και όπως κάποιες άλλες δυνάμεις έβλεπαν τους Ελληνες να σφάζονται το 1922, τώρα αυτοί βλέπουν τους Κούρδους και όχι μόνο;

Εδώ πάντως διαβάζουμε ότι οι Αμερικανοί δεν πήγαν πουθενά εκτός Συρίας αλλά κινούνται προς το νότο, ήτοι τη Ράκκα και τα πετρέλαια του Ομάρ απέναντι από το Ντέιρ Εζόρ στην ανατολική πλευρά του Ευφράτη.





Εμείς λοιπόν κάνουμε μια καλόπιστη ερώτηση γιατί έχουμε μια απορία.

Η απάντηση βρίσκεται εδώ > Αμερικάνος κομάντο από τη Συρία: «Ντρέπομαι για πρώτη φορά στην καριέρα μου. Είμαστε μάρτυρες τουρκικών φρικαλεοτήτων»
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail