Πεντάγωνο μετά τις απειλές Ερντογάν: Ανησυχούμε σοβαρά για το τι θα κάνει η Τουρκία στη βόρεια Συρία

Freepen.gr - Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Σαν Ρόμπερτσον δήλωσε το Σάββατο ότι κάθε στρατιωτική επιχείρηση που τυχόν πραγματοποιήσει η Τουρκία στη βορειοανατολική Συρία θα προκαλούσε "σοβαρή ανησυχία" στην Ουάσιγκτον λίγες ώρες αφού ο Πρόεδρος Ερντογάν απειλούσε να ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση κατά των κουρδικών δυνάμεων στην περιοχή.

"Οποιαδήποτε ασυντόνιστη στρατιωτική επιχείρηση από την Τουρκία θα προκαλούσε σοβαρή ανησυχία, διότι θα υπονόμευε το κοινό συμφέρον μας για μια ασφαλή βορειοανατολική Συρία και τη διαρκή ήττα της ISIS [ισλαμικό κράτος]", δήλωσε ο Ρόμπερτσον στο πρακτορείο Rudaw.

Σε μια προφανή απογοήτευση για την κοινή πορεία συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας, ο πρόεδρος της Τουρκίας απειλεί από το Σάββατο για να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία, όπου αναπτύσσονται αμερικανικά στρατεύματα και προσπαθούν να εξαλείψουν την ένταση μεταξύ των δύο συμμάχων της Ουάσινγκτον - της Άγκυρας και των Κούρδων της Συρίας.

Ο Τούρκος ηγέτης έχει επανειλημμένα εκφράσει την απογοήτευσή του για την υποστήριξη της Ουάσιγκτον στις κουρδικές ομάδες στη Συρία. Οι απειλές του συνεχίστηκαν παρά τη συμφωνία που είχε συναφθεί με την Ουάσινγκτον τον Αύγουστο για την πραγματοποίηση κοινών περιπολιών και την απομάκρυνση των Κούρδων μαχητών από τα σύνορα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail