Τα τηλέφωνα που εκπέμπουν τη μικρότερη ακτινοβολία

stevepb / pixabay
Έχοντας ήδη αποκαλύψει τα τρέχοντα τηλέφωνα που εκπέμπουν την περισσότερη ακτινοβολία (διαβάστε εδώ), το παρακάτω διάγραμμα παρουσιάζει το αντίθετο άκρο της κλίμακας. Ενώ είναι δύσκολο να βρεθεί μια οριστική διαχρονική έρευνα για τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας των κινητων τηλεφώνων, για όσους θέλουν να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους, ο κατάλογος αυτός μπορεί να είναι χρήσιμος.

Παρουσίαση Freepen.gr

 Το γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Προστασίας από την Ακτινοβολία (Bundesamt für Strahlenschutz) διαθέτει μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων για smartphones - καινούργια και παλιά - καθώς και το επίπεδο ακτινοβολίας που εκπέμπουν όταν κρατιέται στο αυτί κατά τη διάρκεια μιας κλήσης. Σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν οριστεί για αυτό το διάγραμμα, τα smartphones που δημιουργούν το χαμηλότερο επίπεδο ακτινοβολίας είναι το Samsung Galaxy Note8 και το ZTE Axon Elite με συγκεκριμένο ρυθμό απορρόφησης 0,17 βατ ανά χιλιόγραμμο. Στην πραγματικότητα, παράλληλα με τη Nokia, τα κινητά τηλέφωνα της Samsung κυριαρχούν στη συγκεκριμένη λίστα κι αυτό έρχεται σε αντίθεση με την μεγάλη ανταγωνίστρια, την Apple. Δύο iPhones κατέχουν μια θέση στη λίστα των τηλεφώνων που εκπέμπουν την μεγαλύτερη ακτινοβολία, σε σύγκριση με...κανένα από τη Samsung.


Παρόλο που δεν υπάρχει γενική κατευθυντήρια γραμμή για ένα «ασφαλές» επίπεδο ακτινοβολίας τηλεφώνου, η γερμανική πιστοποίηση για φιλικότητα προς το περιβάλλον «Der Blaue Engel» (Blue Angel) πιστοποιεί μόνο τηλέφωνα με συγκεκριμένο ρυθμό απορρόφησης μικρότερο από 0,60 watts ανά χιλιόγραμμο. Όλα τα τηλέφωνα που παρουσιάζονται εδώ είναι αρκετά κάτω από αυτό το σημείο αναφοράς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail