Η Σερβία κόβει τις κοινωνικές δαπάνες για να αυξήσει την Άμυνα

Η σερβική κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στην ενίσχυση της ασφάλειας σε βάρος των κοινωνικών πολιτικών.

Αυτό ανέφερε ο βουλευτής του Κόμματος της Σύγχρονης Σερβίας, Βλαντίμιρ Τζιούριτς, ο οποίος επέκρινε έντονα την προτεινόμενη αναθεώρηση του σερβικού προϋπολογισμού και ανέφερε ότι «οι δημοσιονομικές προτεραιότητες της κυβέρνησης ενισχύουν τον τομέα της ασφάλειας και ευνοούν ορισμένες κοινωνικές ομάδες εις βάρος των κοινωνικών πολιτικών, της οικονομικής ανάπτυξης και των απαιτήσεων των πολιτών.

Αναφέροντας στοιχεία του προϋπολογισμού δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η Σερβία επενδύει σχεδόν τριάμισι φορές περισσότερο από τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης στον στρατιωτικό και αστυνομικό εξοπλισμό».

Ο Τζιούριτς είπε ότι προβλέπεται μικρότερο κεφάλαιο για επιδοτήσεις στη γεωργία, μειώνονται οι δαπάνες σε βετεράνους με αναπηρίες, οι φοιτητικές παροχές, οι αθλητικές υποτροφίες κλπ, ενώ προβλέπονται μικρότερα κονδύλια σε προϋπολογισμούς υπουργείων, με μοναδικό στόχο την αύξηση των δαπανών για την Άμυνα.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.