Όχι άλλη ηττοπάθεια. Όχι άλλη αναξιοπρέπεια

Όχι άλλη ηττοπάθεια. Όχι άλλη αναξιοπρέπεια.

Μητσοτάκης: το κράτος έχει συνέχεια. Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν ανατρέπεται, δεν ακυρώνεται. Την τηρούμε και την τιμούμε. Στηρίζουμε την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ (κι ας έχουμε αμφιβολίες αν την τηρεί ο Ζάεφ).

Μακρόν: η ΕΕ δεν έχει συνέχεια ή μάλλον συνοχή. Εμείς δεν εφαρμόζουμε την ΣτΠ (πχ, η Γαλλία ακόμα δεν ενέκρινε το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ). Ασκούμε βέτο στην ένταξή τους στην ΕΕ.

Ζάεφ: η ΣτΠ ανατρέπεται και ακυρώνεται. Αν δεν μας βάλετε στην ΕΕ, θα αποχωρήσουμε από τη Συμφωνία.

Ελληνικά ΜΜΕ: τρεις φορές την ημέρα, πριν και μετά το φαγητό, σαν τα φάρμακα ή -καλύτερα- το φαρμάκι, αναφορές για «Βόρεια Μακεδονία», εφαρμόζοντας χωρίς να έχουν καμία υποχρέωση την ΣτΠ. Λες και τόσα χρόνια που ήταν πΓΔΜ δεν την ανέφεραν ως Σκόπια. Λες και χρησιμοποιούν τα ορθά ονόματα Ντόϋτσλαντ, Φραγκία. Σβέριτζε, αντί για Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία και δεκάδες άλλα παρόμοια. Λες και στο εξωτερικό μας φωνάζουν Ελλάδα και όχι Γρεκία.

Πάνε σχεδόν δύο χρόνια. Μόλις είδα τη συνέντευξη Κοτζιά στην ΕΡΤ τον Δεκέμβριο του 2017 και κατάλαβα ότι το πάνε για λύση, έλεγα να μην μας παρασύρει η ηττοπάθεια στο Σκοπιανό.

Όχι άλλη ηττοπάθεια!

Όση όμως ηττοπάθεια και αν μας σερβίρουν, οι Έλληνες δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να αποκαλέσουμε «Μακεδόνες» τους Σλάβους. Διότι απλούστατα Μακεδόνες είμαστε εμείς. Όπως και Κρήτες, νησιώτες, Πελοποννήσιοι, Θράκες, Θεσσαλοί, Ηπειρώτες, Πόντιοι, Κύπριοι, Μικρασιάτες.

Δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να αποκαλέσουμε «Μακεδονία», ούτε βόρεια, ούτε νότια, ούτε τίποτα, κανένα κράτος.

Δε δεχόμαστε τον ακρωτηριασμό της ελληνικής ταυτότητας.

Ανδρέας Σταλίδης
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail