Ο Ερντογάν έχει "διαβάσει" καλά τον κρυφό ΄"πόθο" των Τούρκων και για αυτό τον ακολουθούν πρόθυμα

Υπάρχει μια ιδεαλιστική αντίληψη, ότι οι λαοί δεν ευθύνονται για τους πολέμους και πως αυτούς τους δημιουργούν μόνο οι ηγεσίες τους. Η αντίληψη αυτή ευδοκιμεί κυρίως στους κόλπους της ουτοπικής αριστεράς, που δυστυχώς καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα, όπως δεν έχει και η κατάργηση των συνόρων. Η αλήθεια όμως βρίσκεται κάπου στη μέση. 

 
Επειδή οι ηγεσίες είναι αυτές που καλούνται να υλοποιήσουν τους κρυφούς πόθους των λαών, ενώ από την άλλη καμία ηγεσία δεν θα μπορούσε να διεξάγει πολέμους χωρίς τη συμμετοχή των λαών. Παραδείγματα πολλά, είτε αρνητικά, είτε θετικά.

Ο Χίτλερ από μόνος του τίποτα δεν θα μπορούσε να πετύχει χωρίς την πρόθυμη συμμετοχή της πλειοψηφίας του γερμανικού λαού. Υπήρχαν μόνο λίγοι διαφωνούντες. Ο παρανοϊκός ηγέτης συνήγειρε το αρχαίο επεκτατικό DΝΑ των Γερμανών που ποθεί την επικυριαρχία στους άλλους και τους χρησιμοποίησε. 

Ο Ερντογάν επιχειρεί το ίδιο με τους Τούρκους στο όνομα της ανασύστασης της ένδοξης κατ΄εκείνους Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο Ερντογάν έχει "διαβάσει" καλά τον κρυφό ΄"πόθο" των Τούρκων. Για αυτό και η τόση προθυμία να ακολουθήσουν τα επεκτατικά σχέδια του. 

Μια υστερία έχει ξεσπάσει με τους στρατιωτικούς χαιρετισμούς από άκρη σε άκρη της χώρας. Εδώ η φωτογραφία μέσα από ένα πολιτικό αεροσκάφος των Τουρκικών Αερογραμμών.Υπάρχουν και πολλές άλλες. Μερικοί πιστεύουν ότι το κάνουν από φόβο απέναντι στο τουρκικό καθεστώς. Πόσο λάθος κάνουν! Άλλο είναι να θέλεις να φανείς αρεστός και άλλο να φοβάσαι. Το 80% υποστηρίζει την εισβολή στη Συρία, όπως και όλα τα τουρκικά κόμματα, εκτός από ένα. Ο ίδιος αυτός λαός θα χαιρετάει αύριο στρατιωτικά, όταν θα γίνει η επίθεση σε Κύπρο και Ελλάδα. Πώς λοιπόν οι λαοί δεν είναι υπεύθυνοι για τις ηγεσίες τους; Ο τουρκικός λαός δεν είναι άμοιρος ευθυνών, εφόσον συμμετέχει πρόθυμα στον οθωμανικό παροξυσμό. Όπως δεν ήταν και ο Γερμανικός....
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail