Ο Ερντογάν συνεχώς πέφτει ενώ ανεβαίνουν οι...Κούρδοι


Κατάκορφη πτώση σημειώνει το κόμμα του Ερντογάν, σύμφωνα με μια μεγάλη παντουρκική δημοσκόπηση που έγινε στις αρχές Οκτωβρίου και δημοσιεύτηκε στον τουρκικό τύπο.

Από: nikosxeiladakis.gr - Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης



Σύμφωνα με την δημοσκόπηση αυτή ,αν γίνονταν σύρμα εκλογές το κυβερνών κόμμα του Ερντογάν θα έπαιρνε το 37,3% των ψήφων, υποχωρώντας από το 42,3% που είχε πάρει στις τελευταίες εκλογές τον Ιούνιο του 2018. Σύμφωνα πάλι με την ίδια δημοσκόπηση, η προοπτική του κυβερνώντος κόμματος είναι καθοδική, δηλαδή να πέσει και άλλο και προβλέπεται με τα ίδια στοιχεία το 2023 που θα ξαναγίνουν υποτίθεται εκλογές αν δεν υπάρξουν πρόωρες εκλογές, να πάρει μόλις το 32,2% των ψήφων.


Το Λαϊκό κόμμα της αντιπολίτευσης παρουσιάζει άνοδο και αν γίνονταν σήμερα εκλογές θα έπαιρνε το 25,9% των ψήφων, ανεβάζοντας το ποσοστό του από το 22,8% που είχε στις τελευταίες εκλογές τον Ιούνιο του 2018 ενώ σε προοπτική για το 2023, θα ανέβει και άλλο φτάνοντας το 29% πλησιάζοντας δηλαδή το ΑΚΡ.

Το εθνικιστικό κόμμα που συνεργάζεται με τον Ερντογάν, σημειώνει και αυτό πτώση και αν γίνονταν σήμερα εκλογές θα έπαιρνε μόλις το 9% κάτω δηλαδή από το ποσοστό του 10% που είναι απαραίτητο για να εκλέξει βουλευτές. Στις τελευταίες εκλογές πήρε το 11,2%, ενώ η προοπτική του είναι να πέσει και άλλο στο 8,5%.

Το «Καλό Κόμμα» της Μεράλ Ακσενέρ, επίσης εθνικιστικό, σημειώνει μικρή άνοδο και αν γίνονταν σήμερα; εκλογές θα έπαιρνε το 11,5 % από το 10,1% που είχε πάρει στις τελευταίες εκλογές, ενώ η προοπτική του είναι να φτάσει το 12,9%.

Εντυπωσιακό είναι πως το φιλοκουρδικό κόμμα, HDP, σημειώνει και άλλη άνοδο και αν γίνονταν σήμερα εκλογές θα έπαιρνε το 13,1%, ενώ στις τελευταίες εκλογές πήρε το 11,5% με προοπτική να φτάσει το 2013 στο 14,7% ,δηλαδή το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει πάρει ποτέ φιλοκουρδικό κόμμα και αυτό θα έχει σίγουρα καταλυτικές συνέπειες σε όλο το πολιτικό σκηνικό, ακόμα και…αποσταθεροποιητικές τάσεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail