Συμφωνούν Καραμανλής-Σαμαράς με την αλλόφρονα πολιτική Μητσοτάκη στο μεταναστευτικό;

Ο ΠτΔ παραμένει προσδεμένος στο “ευρωπαϊκό κεκτημένο”;

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Τα μάθατε τα μαντάτα Έλληνες; Ανταποδοτικά οφέλη για τους δήμους, που θα σηκώσουν το βάρος της υποδοχής 20.000 αιτούντων άσυλο προγραμματίζει η κυβέρνηση σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής.

Παράλληλα, η Αθήνα έχει επιτύχει στα συμπεράσματα της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. να περιληφθεί αναφορά στο προσφυγικό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η Κομισιόν έχει εξασφαλίσει 1 δισ. ευρώ, που θα διατεθεί στην Τουρκία το 2020, με τα 600 εκατ. ευρώ να προέρχονται από τον κοινοτικό προϋπολογισμό (σ.σ. δηλαδή και με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων)…
Η κυβέρνηση σχεδιάζει, ότι με την αλλαγή μέσα στο 2020 θα μπορέσουν να επιστραφούν στην Τουρκία 10.000 άτομα, ενώ από τον Μάρτιο του 2016, οπότε και ανακοινώθηκε η κοινή δήλωση ΕΕ - Τουρκίας, έχουν συνολικά επιστραφεί 1.806 άτομα (;;;).

Σημαντικός πυλώνας της κυβερνητικής πολιτικής είναι επίσης η αποσυμφόρηση των νησιών με την κατανομή περίπου 20.000 αιτούντων άσυλο σε μικρές δομές ξενοδοχεία ή κτίρια σε όλη τη χώρα. Από την κατανομή αναμένεται να εξαιρεθούν τα νησιά του βορείου και νοτίου Αιγαίου καθώς έχουν υποστεί για χρόνια το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού / προσφυγικού αλλά και κάποιοι νομοί της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπως και ο Έβρος και η Ξάνθη.
Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται άμεσα να προκηρυχθεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως άλλωστε ήδη έχει εξαγγελθεί, το πρόγραμμα για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο σε ξενοδοχεία με αντίτιμο 12 ευρώ ανά άτομα την ημέρα για ένα εξάμηνο ή για ένα χρόνο. Στην ανταμοιβή δεν περιλαμβάνονται έξοδα σίτισης ή άλλα έξοδα.

Σύμφωνα με τον ειδικό Γραμματέα Υποδοχής, Μάνο Λογοθέτη, πρόκειται για ένα πρόγραμμα ελκυστικό (;;;) για τους ξενοδόχους που έχουν μικρές μονάδες, όπως φαίνεται άλλωστε και από το ενδιαφέρον που ήδη έχει υπάρξει από πολλές περιοχές. Ενδεικτικά τουριστικοί πράκτορες προσφέρουν στα πακέτα που προτείνουν σε νησιά 18-23 ευρώ το δίκλινο με όλες τις παροχές ενός ξενοδοχείου (από ΑΠΕ – ΜΠΕ).

Κύριε ΠτΔ θα είμαστε συνεχώς προσδεμένοι “στο ευρωπαϊκό κεκτημένο”;

Ωστόσο Έλληνες, έφτασαν στα αυτιά σας τα όσα είπε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στις 23 Σεπτεμβρίου 2019; Όπου κάλεσε όλες τις χώρες να ενστερνιστούν τον πατριωτισμό, απορρίπτοντας την παγκοσμιοποίηση; Λέγοντας συγκεκριμένα, πως οι σοφοί ηγέτες βάζουν πρώτα απ΄ όλα τον λαό τους και τη χώρα τους; 

«Εάν επιθυμείτε Ελευθερία, να είσθε περήφανοι για την χώρα σας. Εάν επιθυμείτε Δημοκρατία, διατηρείστε την Εθνική σας κυριαρχία. Εάν επιθυμείτε Ειρήνη, να αγαπάτε το Έθνος σας.
Οι σοφοί ηγέτες τοποθετούν πάντοτε σαν προτεραιότητα το καλό του λαού τους και της Πατρίδος τους. Το μέλλον δεν ανήκει στους Παγκοσμιοποιητές. Το μέλλον ανήκει στους Πατριώτες. Το μέλλον ανήκει στα κυρίαρχα και ανεξάρτητα κράτη πού προστατεύουν τους πολίτες τους, σέβονται τις γειτονικές χώρες και τιμούν τις διαφορές πού κάνουν την κάθε χώρα ξεχωριστή και μοναδική».
Αλήθεια πόσο εμπνευσμένος πατριωτικός λόγος από έναν πλανητάρχη. 

Από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη τους μεγάλους Έλληνες σοφούς.

Όπως τον μεγάλο μας Ποιητή Ανδρέα Κάλβο, ο οποίος στην Ωδή του “Εις Σάμον” έγραψε τον Αθάνατο στίχο:

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία».

Ωστόσο, ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος στις 19 Μαρτίου 2019 στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο των Αθηνών, όπου μίλησε σε εκδήλωση για τον Ανδρέα Κάλβο, μας θύμισε:
«Μετά την Καταστροφή των Ψαρών, ο Χοσρέφ Πασάς επικεφαλής του τουρκικού στόλου, απαίτησε από τους Σαμίους να υποταγούν.  Η ιταμή αυτή στάση των Τούρκων, την οποία οι Σάμιοι απέρριψαν χωρίς δεύτερη σκέψη, προκάλεσε μια μορφή ναυτικής κινητοποίησης όλων σχεδόν των αγωνιζόμενων Ελλήνων.

Έτσι, το καλοκαίρι του 1824, η Εθνεγερσία γνώρισε μια από τις πιο ιστορικές της στιγμές, μέσ’ από τη Ναυμαχία της Σάμου.  Ο Ελληνικός Στόλος, που δημιουργήθηκε ταχύτατα για την περίπτωση με ηγήτορες τους Σαχτούρη, Μιαούλη και τον θρυλικό Μπουρλοτιέρη Κανάρη, έδωσε ηχηρή απάντηση στην αριθμητικά σαφώς ανώτερη αρμάδα του Χοσρέφ Πασά, η οποία γνώρισε δεινή ήττα και αποσύρθηκε στα παράλια της Μικράς Ασίας, κοντά στην Αρχαία Μυκάλη. Αυτή η Ναυμαχία ενέπνευσε τον Ανδρέα Κάλβο, ο οποίος της αφιέρωσε, όπως προανέφερα, την Ωδή “Εις Σάμον”».
Σήμερα η Σάμος και άλλα νησιά μας στο Αιγαίο Πέλαγος δέχονται εισβολή παράνομων μεταναστών, που μας τους προωθεί η Τουρκία.

Είναι εχθρική ενέργεια αυτή κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας; Τι θα πρέπει να πράξουν για άλλη μια φορά οι Σάμιοι; Θα συμφωνούσατε σε έναν ξεσηκωμό για να προστατέψουν το νησί τους, τις φαμίλιες τους, το βιός τους; 

Ή είναι καλά τα παχιά τα λόγια στις διαλέξεις και κατά τα άλλα, σήμερα είμαστε προσδεμένοι “στο ευρωπαϊκό κεκτημένο”;

Ποιος είναι χειρότερος, ο Αλέξης ή ο Κυριάκος;

Για ποιους μιλούσε όμως ο Ντόναλντ Τραμπ;
Μήπως μεταξύ άλλων, για τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος επί 4,5 χρόνια άνοιξε τα σύνορα για να στέλνει λεφούσια (κατά Μπαμπινιώτη: άτακτο, μετακινούμενο πλήθος) ο Ρ. Τ. Ερντογάν κατακλύζοντας τα νησιά μας. 

Παραβιάζοντας και ο Ρ. Τ. Ερντογάν και ο Αλέξης Τσίπρας την Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας; Ο οποίος Αλέξης Τσίπρας – υπό την ανοχή της Μέρκελ - έβγαζε πλεονάσματα για να μπορεί να τα δίνει στους παράνομους μετανάστες, αφήνοντας τα νοσοκομεία στο έλεος του Θεού, χωρίς γιατρούς, χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς φάρμακα, με τους Έλληνες να πεθαίνουν στους δρόμους;
Ο οποίος Αλέξης Τσίπρας “φρόντισε” να διώξει στα ξένα 600 χιλιάδες Ελληνόπουλα; Πού πολλοί εξ αυτών των “εκδιωχθέντων” από την Πατρίδα πήραν μαζί τους και τις οικογένειές τους; Ανεβάζοντας το νούμερο των νεό-μεταναστών Ελλήνων στα ξένα σε δυσθεώρητα ύψη; 

Αφήνοντας πίσω, πολλά άλλα Ελληνόπουλα, τα οποία με μισθό 400-600 ευρώ το μήνα δεν μπορούν να σκεφτούν ποτέ να κάνουν οικογένεια;

Γι΄ αυτό ακριβώς ο πολιτισμικός - νεοφιλελεύθερος Κυριάκος Μητσοτάκης, μας είπε πως όλοι αυτοί οι παρανόμως εισελθόντες στην Πατρίδα μας θα συμβάλλουν στην οικονομία της χώρας μας, αφού το δικό μας δυναμικό γερνάει; 

Έτσι, ο διακαής πόθος του κ. Πρωθυπουργού είναι η πλήρης ενσωμάτωση όλων αυτών των παράνομων εισβολέων στην Ελλάδα; Η ενσωμάτωσή τους στον Εθνικό μας κορμό; Βεβαίως, αφού θα τους παρέχουμε στέγη, επιδόματα, φως, νερό και …τηλέφωνο; 

Ωστόσο, αυτή η ακραία πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη έφερε πολύ σύντομα “το χειροκρότημα” της απέναντι πλευράς. 

Αξιόπιστη πηγή μου από την Κωνσταντινούπολη με ενημέρωσε, πως μετά τις εξαγγελίες του Έλληνα Πρωθυπουργού, είναι σίγουρο ότι θα αυξηθεί η ταρίφα των δουλεμπόρων, στους κατά κεφαλή νεοεισερχομένους από την Τουρκία στα νησιά μας. Αφού ήδη σάιτ στην Τουρκία διαφημίζουν την Ελλάδα ως τη χώρα της ΕΕ, που είναι η γη της Επαγγελίας για τους παράνομους μετανάστες. Η οποία (Ελλάς) επιδεικνύει ιδιαίτερη φροντίδα και προστασία προς αυτούς, με δωρεάν ξενοδοχεία, δωρεάν σπίτια, επιδοτούμενα προγράμματα εργασίας.

Και όπως μου είπε η πηγή μου: 

«Πολύ σύντομα θα δούμε να αυξάνονται οι δουλέμποροι – διακινητές ψυχών, αφού οι εξαγγελίες του Έλληνα Πρωθυπουργού είναι βούτυρο στο ψωμί, αυτού του εγκληματικού έργου τους».
Τελικά ποιος είναι χειρότερος Πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας των 4,5 ετών ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης των 3 μηνών;

Να τοποθετηθούν στο λαό, εδώ και τώρα, οι Καραμανλής και Σαμαράς…

Ειλικρινά θα θέλαμε να ξέραμε αν συμφωνούν σε αυτήν την αντεθνική λογική του Κυριάκου Μητσοτάκη (που εκφράστηκε στη Βουλή των Ελλήνων), οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς. 

Αν συμφωνούν, πώς πρέπει να γίνει μπόλιασμα της ελληνικής Κοινωνίας, πού γερνάει – με ακέραια την πολιτική πού εφαρμόζουν οι Μνημονιακές κυβερνήσεις – με όλους αυτούς που παράνομα εισέρχονται καθημερινά στην Ελλάδα. 

Κύριε Καραμανλή, κύριε Σαμαρά, η ελληνική κοινωνία εδώ και τώρα περιμένει τη δημόσια τοποθέτησή σας. Είσαστε μέλη της παρούσας Βουλής. Είσαστε πρώην Πρωθυπουργοί. Δεν έχετε το δικαίωμα να κρύβεστε στα βορεινά της Βουλής ή με σκέψεις του τύπου, δεν ήλθε ακόμη η ώρα.
Πρέπει να μας πείτε, εδώ και τώρα, αν συμφωνείτε με τη νόθα μετάλλαξη της Εθνικής μας Ταυτότητας και Κληρονομιάς μέσω των εισαγομένων μουσουλμανικών φυλών. Θα πρέπει να μας πείτε, αν ανήκετε και εσείς σε εκείνη την ομάδα Βουλευτών της ΝΔ που χειροκρότησαν αυτές τις θέσεις του κυρίου Πρωθυπουργού. 

Πρέπει να πείτε στον ελληνικό λαό, αν έχετε τα άντερα να κόψετε το βήχα στον καθημερινώς ολισθαίνοντα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θα πρέπει να τοποθετηθείτε κύριοι Καραμανλή και Σαμαρά, γιατί δεν μπορείτε να λέτε, δεν άκουσα, δεν είδα, δεν διάβασα.

Μόλις πριν από δυο 24ωρα η γερμανική εφημερίδα Die Welt έγραψε με τίτλο: «Βοήθεια στην Ελλάδα από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τους Μετανάστες και τους Πρόσφυγες BAMF»:
«Η Ελλάδα είναι και πάλι ελκυστική για παράτυπους μετανάστες λόγω της χρόνιας αποτυχίας των ελληνικών αρχών να απελάσουν άτομα χωρίς δικαίωμα ασύλου. Στον τομέα αυτό οι ελληνικές αρχές έχουν σχεδόν αποτύχει με αποτέλεσμα να είναι αδύνατος ο έλεγχος των προσφυγικών ροών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι την πρωτόδικη απόρριψη χορήγησης ασύλου δεν διαδέχεται σχεδόν ποτέ μια τελεσίδικη, που αποτελεί όμως προϋπόθεση για μια επαναπροώθηση στην Τουρκία».

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας στο πλαίσιο των επαφών των υπ. Εσωτερικών Γερμανίας και Γαλλίας στην Αθήνα, οι συνεργάτες της γερμανικής υπηρεσίας για τη Μετανάστευση θα καταθέσουν προτάσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου (Ναυτεμπορική).
Βέβαια, αφού η Ελλάς είναι αποικία χρέους και την εξουσιάζει πλήρως η Γερμανία.
Ντροπή μας και πάλι ντροπή μας..
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail