Εκτός ορίων ο Τσαβούσογλου με Μακρόν: «Κακαρίζει σαν κόκορας ενώ τα πόδια του είναι μες τη βρώμα»


Freepen.gr - Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu επέπληξε το Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν για τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των κουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ νωρίτερα φέτος και με τα πρόσφατα σχόλιά του για την ελευθερία της έκφρασης στην Τουρκία.

Ο Macron, τον Απρίλιο, φιλοξένησε εκπροσώπους της SDF, όταν υπογράμμισε τη στήριξη της Γαλλίας για τη συνεχή πάλη του ομίλου εναντίον των τζιχαντιστών σε συγκρουόμενη με τον πόλεμο Συρία.

"Πόσους πρόσφυγες έχει δεχτεί ο Macron στη χώρα του; Αντίθετα, φιλοξένησε τρομοκράτες από το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) / Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στο Elysee Palace", δήλωσε ο Çavuşoğlu στην εφημερίδα της αντιπολίτευσης Sözcü.

Ο Çavuşoğlu κατηγόρησε επίσης τον Macron για τα σχόλιά του σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης στην Τουρκία και την κριτική του στην Άγκυρα για τη διαχείριση της μετανάστευσης, λέγοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος «υπερέβη τα όριά του».

Ο κ. Macron επέκρινε την πολιτική της Τουρκίας για τη Συρία, καθώς και την ελευθερία έκφρασης στη χώρα, κατά τη διάρκεια ομιλίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Στρασβούργο της Γαλλίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE).

Ο Çavuşoğlu δήλωσε ότι ο Macron κάνει σαν "κόκορας, ενώ τα πόδια του είναι καλυμμένα με βρωμιά".

Η κριτική του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών ακολουθεί την κριτική του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τον Ιούνιο δήλωσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος δεν είχε δικαίωμα να μιλά για την Κύπρο αφού ο Γάλλος πρόεδρος είχε καλέσει την Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου ΑΟΖ).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail