Γαλλία: Περισσότερος θάνατος στην ελεύθερη έκφραση

iStock
Στις 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το «Συνέδριο των Δικαιωμάτων», που διοργάνωσε ο Marion Marechal, πρώην μέλος του γαλλικού κοινοβουλίου, και τώρα διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών της Γαλλίας. Ο σκοπός ήταν να ενώσει τις δεξίες πολιτικές φατρίες της Γαλλίας. Σε κεντρική ομιλία, ο δημοσιογράφος Éric Zemmour επέκρινε σκληρά το Ισλάμ και τον εξισλαμισμό της Γαλλίας. Περιέγραψε τις «ζώνες χωρίς νόημα» (Zones Urbaines Sensibles, ευαίσθητες αστικές ζώνες) ως «ξένους θύλακες» στη γαλλική επικράτεια και απεικόνισε, ως διαδικασία «αποικισμού», την αυξανόμενη παρουσία στη Γαλλία μουσουλμάνων που δεν ενσωματώνονται.

Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Zemmour ανέφερε τον αλγερινό συγγραφέα Boualem Sansal, ο οποίος δήλωσε ότι οι ζώνες "no-go" είναι "μικρές ισλαμικές δημοκρατίες". Ο Zemmour είπε ότι πριν από μερικές δεκαετίες, οι Γάλλοι μπορούσαν να μιλήσουν ελεύθερα για το Ισλάμ, αλλά ότι σήμερα είναι αδύνατο και καταγγέλλει τη χρήση της "ασαφούς έννοιας της ισλαμοφοβίας για να καταστήσει αδύνατο να επικρίνει κανείς το Ισλάμ, να αποκαταστήσει την έννοια της βλασφημίας προς όφελος μόνο της μουσουλμανικής θρησκείας ...".

"Όλα τα προβλήματά μας επιδεινώνονται από το Ισλάμ, είναι διπλός κίνδυνος ... Θα είναι οι νέοι Γάλλοι άνθρωποι πρόθυμοι να ζήσουν ως μειονότητα στη γη των προγόνων τους; Αν ναι, αξίζουν να αποικιστούν. πρέπει να πολεμήσουν ... Τα παλιά λόγια της Δημοκρατίας, ο κοσμικός χαρακτήρας, η ολοκλήρωση, η δημοκρατική τάξη, δεν σημαίνουν τίποτα ... Όλα έχουν ανατραπεί, διαστρεβλωθεί, αδειάσει από νόημα".

Η ομιλία του Zemmour μεταδόθηκε ζωντανά στην τηλεόραση του LCI. Οι δημοσιογράφοι σε άλλα κανάλια κατηγόρησαν αμέσως το LCI ότι συνέβαλε στην «προπαγάνδα μίσους». Κάποιοι δήλωσαν ότι το LCI θα έπρεπε να χάσει την άδεια εκπομπής της. Μια δημοσιογράφος, η Memona Hinterman-Affegee, πρώην μέλος του ανώτατου συμβουλίου των οπτικοακουστικών μέσων της Γαλλίας (Conseil supérieur de l'audiovisuel), οργανισμός που ρυθμίζει τα ηλεκτρονικά μέσα στη Γαλλία, έγραψε στην εφημερίδα Le Monde:

"Το LCI χρησιμοποιεί μια συχνότητα που ανήκει στο δημόσιο τομέα και ανήκει επομένως σε ολόκληρο το έθνος ... Το LCI απέτυχε στην αποστολή του και έχασε τον έλεγχο του προγράμματος και πρέπει να του επιβληθούν κυρώσεις με υποδειγματικό τρόπο".

Οι δημοσιογράφοι της Figaro, της εφημερίδας που απασχολεί τον Zemmour, έγραψαν δελτίο τύπου ζητώντας την άμεση απόλυση του. Οι κλήσεις που ακούστηκαν στους περισσότερους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς για το συνολικό μποϊκοτάζ του Zemmour τόνισαν ότι είχε καταδικαστεί αρκετές φορές για "ισλαμοφοβικό ρατσισμό".

Ο Alexis Brézet, διευθυντής της Figaro, δήλωσε ότι εξέφρασε την «αποδοκιμασία» του στο Zemmour και του υπενθύμισε την ανάγκη για «αυστηρή τήρηση του νόμου», αλλά δεν τον απέλυσε. Το SOS Racisme, ένα αριστερό κίνημα που δημιουργήθηκε το 1984 για την καταπολέμηση του ρατσισμού, ξεκίνησε μια εκστρατεία για μποϊκοτάρισμα εταιρειών που δημοσίευσαν διαφημίσεις στη Figaro και δήλωσε ότι στόχος του ήταν να εξαναγκάσει τη διεύθυνση της εφημερίδας να απολύσει το Zemmour. Ο ραδιοφωνικός σταθμός RTL που απασχολούσε το Zemmour αποφάσισε να τον παύσει τη συνεργασία μαζί του αμέσως, λέγοντας ότι η παρουσία του στον αέρα ήταν "ασυμβίβαστη" με το πνεύμα της ζωής "που χαρακτηρίζει τον σταθμό".

Ένας δημοσιογράφος που εργάζεται για το RTL και το LCI, ο Jean-Michel Aphatie, δήλωσε ότι ο Zemmour ήταν «επαναλαμβανόμενος δράστης» ο οποίος δεν θα μπορούσε να μιλήσει οπουδήποτε και τον συνέκρινε με τον αντισημιτικό αρνητή του Ολοκαυτώματος, Dieudonné Mbala Mbala:

"Ο Dieudonné δεν επιτρέπεται να μιλήσει στη Γαλλία, πρέπει να κρυφτεί, επειδή θέλει να εξαπλωθεί το μίσος. Ο Éric Zemmour πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο".

Παρουσιάστηκαν καρικατούρες που απεικονίζουν το Zemmour σε μια στολή Waffen SS. Ένας άλλος δημοσιογράφος, ο Dominique Jamet, προφανώς δεν βλέπει κανένα πρόβλημα να συγκρίνει έναν Εβραίο με έναν ναζί, είπε ότι ο Zemmour του υπενθύμισε τον υπουργό Προπαγάνδας του Χίτλερ, Joseph Goebbels. Στο διαδίκτυο, οι απειλές θανάτου κατά του Zemmour πολλαπλασιάστηκαν. Μερικοί δημοσίευσαν τις ώρες που ο Zemmour παίρνει το μετρό, σε ποιους σταθμούς και πρότειναν να τον ρίξει κάποιος στις ράγες.

Η γαλλική κυβέρνηση κατέθεσε επισήμως καταγγελία κατά του Zemmour για "δημόσιες προσβολές" και "δημόσιες προκλήσεις σε διακρίσεις, μίσος ή βία". Η έρευνα παραδόθηκε στην αστυνομία. Κάποιος στη Γαλλία που κατηγορείται για «δημόσια πρόκληση σε διακρίσεις, μίσος ή βία» μπορεί να εκτελέσει ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο 45.000 ευρώ ($ 50.000).

Όποιος διαβάζει το κείμενο της ομιλίας του Zemmour στις 28 Σεπτεμβρίου, μπορεί να δει ότι η ομιλία δεν ενθαρρύνει τις διακρίσεις, το μίσος ή τη βία και δεν κάνει μια ρατσιστική δήλωση: Το Ισλάμ δεν είναι φυλή, είναι θρησκεία.

Η ομιλία του Zemmour περιγράφει μια κατάσταση που έχει ήδη συζητηθεί από διάφορους συγγραφείς. Ο Zemmour δεν είναι ο πρώτος που λέει ότι οι ζώνες χωρίς εμπόδια είναι επικίνδυνες περιοχές στις οποίες η αστυνομία δεν μπορεί πλέον να εισέλθει ή ότι βρίσκονται υπό τον έλεγχο ριζοσπαστικών ιμάμηδων και μουσουλμανικών συμμοριών που προσβάλλουν και εκδιώκουν μη μουσουλμάνους. Ο Zemmour δεν είναι ο μόνος συγγραφέας που περιγράφει τις συνέπειες της μαζικής μετανάστευσης μουσουλμάνων που δεν ενσωματώνονται στη γαλλική κοινωνία.

Ο πολιτικός δικαστής Jerome Fourquet, στο πρόσφατο βιβλίο του, το Γαλλικό Αρχιπέλαγος, επισημαίνει ότι η Γαλλία σήμερα είναι μια χώρα όπου οι μουσουλμάνοι και οι μη μουσουλμάνοι ζουν σε ξεχωριστές κοινωνίες "εχθρικές μεταξύ τους". Ο Fourquet τονίζει επίσης ότι ένας αυξανόμενος αριθμός μουσουλμάνων που ζουν στη Γαλλία δηλώνουν ότι θέλουν να ζήσουν σύμφωνα με το νόμο της σαρία και να τοποθετήσουν το νόμο της σαρία πέρα ​​από το γαλλικό δίκαιο. Ο Fourquet σημειώνει ότι το 26% των Γάλλων Μουσουλμάνων που γεννήθηκαν στη Γαλλία θέλουν να υπακούσουν μόνο στη Σαρία. για τους γάλλους μουσουλμάνους που γεννήθηκαν στο εξωτερικό, ο αριθμός τους αυξάνεται στο 46%. Ο Zemmour απλώς πρόσθεσε ότι αυτό που συμβαίνει είναι ένας "αποικισμός".

Ο Zemmour είχε οδηγηθεί στο δικαστήριο πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν και έπρεπε να πληρώσει βαριά πρόστιμα. Στις 19 Σεπτεμβρίου του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ για "υποκίνηση σε φυλετικό μίσος" και "υποκίνηση σε διακρίσεις", επειδή δήλωσε το 2015 ότι "στα αμέτρητα γαλλικά προάστια, όπου πολλά νεαρά κορίτσια είναι καλυμμένα, διεξάγεται ένας αγώνας για τον εξισλαμισμό των εδαφών που λαμβάνουν χώρα".

Σε μια κοινωνία όπου υπάρχει ελευθερία λόγου, θα ήταν δυνατό να συζητηθεί η χρήση αυτών των δηλώσεων, αλλά στη Γαλλία σήμερα η ελευθερία του λόγου έχει σχεδόν καταστραφεί.

Άλλοι συγγραφείς εκτός από τον Zemmour έχουν οδηγηθεί στο δικαστήριο και αποκλειστεί από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, απλά γιατί περιέγραψαν την πραγματικότητα. Το 2017, ο μεγάλος ιστορικός Georges Bensoussan δημοσίευσε ένα βιβλίο, A Submissive France, ως μια μορφή συναγερμού, όπως είπε πριν από λίγες ημέρες ο Zemmour. Ο Bensoussan, σε συνέντευξή του, ανέφερε έναν αλγερινό κοινωνιολόγο, τον Smaïn Laacher, ο οποίος είπε ότι «στις αραβικές οικογένειες, τα παιδιά θηλάζουν τον αντισημιτισμό με το μητρικό γάλα τους». Ο Laacher δεν κατηγορήθηκε ποτέ. Ο Bensoussan, ωστόσο, έπρεπε να πάει στο ποινικό δικαστήριο. Αν και αθωώθηκε, απολύθηκε από το Μνημείο του Ολοκαυτώματος του Παρισιού, το οποίο μέχρι τότε τον απασχολούσε.

Το 2011, ένας άλλος συγγραφέας, ο Renaud Camus, δημοσίευσε ένα βιβλίο, The Great Replacement. Σε αυτό, μίλησε για την παρακμή του δυτικού πολιτισμού στη Γαλλία και τη σταδιακή αντικατάστασή του από την ισλαμική κουλτούρα. Σημείωσε επίσης την αυξανόμενη παρουσία στη Γαλλία ενός Μουσουλμανικού πληθυσμού που αρνείται να ενταχθεί και πρόσθεσε ότι οι δημογραφικές μελέτες δείχνουν ότι τα ποσοστά γεννήσεων είναι υψηλότερα στις μουσουλμανικές οικογένειες από ότι στις μη μουσουλμανικές.

Αμέσως, οι σχολιαστές των μέσων ενημέρωσης κατηγόρησαν τον Camus για τον «αντι-μουσουλμανικό ρατσισμό» και τον ονόμασαν «θεωρητικό συνωμοσίας». Οι δημογραφικές του μελέτες παραλείφθηκαν. Ποτέ δεν είχε αναφέρει ούτε φυλή ούτε εθνότητα, αλλά παρόλα αυτά περιγράφηκε ως υπερασπιστής της "λευκής ανωτερότητας" και αμέσως αποκλείστηκε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Δεν μπορεί πλέον να δημοσιεύει τίποτα σε γαλλική εφημερίδα ή περιοδικό. Στην πραγματικότητα, δεν έχει πλέον κανέναν εκδότη. πρέπει να αυτο-δημοσιεύσει. Στις συζητήσεις στη Γαλλία, αναφέρεται ως "ρατσιστής εξτρεμιστής", και πιστώνεται με πράγματα που δεν είπε ποτέ. Και τότε του αρνούνται το δικαίωμα να απαντήσει.

Η διαφορά μεταξύ του Eric Zemmour και του Georges Bensoussan ή του Renaud Camus είναι ότι ο Zemmour είχε δημοσιεύσει βιβλία που έγιναν μπεστ σελέρ προτού μιλήσει ρητά για τον εξισλαμισμό της Γαλλίας.

Όσοι έχουν καταστρέψει τη σταδιοδρομία άλλων συγγραφέων για να δηλώσουν τα ασήμαντα γεγονότα, κάνουν το καλύτερο που μπορούν για να καταδικάσουν τον Zemmour στην ίδια μοίρα. Μέχρι στιγμής, δεν το κατάφεραν, κι έτσι τώρα αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια μεγάλη επίθεση εναντίον του. Αυτό που θέλουν σαφώς είναι η προσωπική του καταστροφή.

Ο Zemmour όχι μόνο διακινδυνεύει επαγγελματική απαγόρευση. όπως και πολλοί άλλοι συγγραφείς που σιωπούν αλλά διακινδυνεύει τη ζωή του.

Σχεδόν κανείς δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για την υπεράσπισή του, όπως κανείς δεν υπερασπίστηκε τον Georges Bensoussan ή τον Renaud Camus. Η υπεράσπιση ενός κατηγορουμένου ότι είναι «ρατσιστής» υπονοεί τον κίνδυνο να κατηγορηθεί ότι είναι και αυτός «ρατσιστής». Ο πνευματικός τρόμος τώρα βασιλεύει στη Γαλλία.

Πριν από λίγες ημέρες, ο συγγραφέας και φιλόσοφος Alain Finkielkraut είπε ότι η πρόταση ότι η "ισλαμοφοβία είναι το ισοδύναμο του χριστιανικού αντισημιτισμού" είναι σκανδαλώδης. Είπε ότι «οι μουσουλμάνοι δεν διακινδυνεύουν την εξολόθρευση» και ότι κανείς δεν πρέπει «να αρνηθεί ότι ο σημερινός αντισημιτισμός είναι αραβικός μουσουλμανικός αντισημιτισμός». Πρόσθεσε ότι η Γαλλία κινείται από έναν "φιμωμένο Τύπο που καταστρέφει την ελευθερία του λόγου".

Η Γαλλία, γράφει ο Ghislain Benhessa, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, δεν είναι πλέον δημοκρατική χώρα και σταδιακά γίνεται κάτι πολύ διαφορετικό:

"Το δημοκρατικό μας μοντέλο, το οποίο βασίστηκε στην ελεύθερη έκφραση απόψεων και την αντιπαράθεση των ιδεών, δίνει έδαφος σε κάτι άλλο ... Ατρόμητα ηθικά καταδίκες μολύνουν τις συζητήσεις και οι αποκλίνουσες απόψεις θεωρούνται συνεχώς«ναυτία»,«επικίνδυνες», ή "οπισθοδρομικές", και επομένως τα στοιχεία της γλώσσας που επαναλαμβάνονται εκ νέου από τις επίσημες ανακοινώσεις σύντομα θα είναι τα τελευταία λόγια που θεωρούνται αποδεκτά. Οι αγωγές, οι κατηγορίες για αγανάκτηση και οι διακηρύξεις της ανοικτής κοινωνίας πρόκειται να γεννήσουν το κακό δίδυμο του ανοίγματος: μια κλειστή κοινωνία".

Στις 3 Οκτωβρίου, πέντε ημέρες μετά την ομιλία του Zemmour, τέσσερις υπάλληλοι της αστυνομίας δολοφονήθηκαν στην έδρα της αστυνομίας του Παρισιού από έναν άνδρα που είχε μεταστραφεί στο Ισλάμ. Ο δολοφόνος Mickael Harpon πήγαινε κάθε εβδομάδα σε ένα τζαμί όπου ένας ιμάμης, που ζει σε μια ζώνη no go δέκα μίλια βόρεια του Παρισιού κι έκανε ριζοσπαστικές ομιλίες. Ο Harpon εργάστηκε στην έδρα της αστυνομίας για 16 χρόνια. Είχε μοιράσει πρόσφατα στα κοινωνικά δίκτυα ένα βίντεο που δείχνει έναν ιμάμη να καλεί για τζιχάντ, λέγοντας ότι «το πιο σημαντικό πράγμα για έναν μουσουλμάνο είναι να πεθάνει ως μουσουλμάνος».

Οι συνάδελφοι του Harpon δήλωσαν ότι ήταν ενθουσιασμένος από τις τζιχαντιστικές επιθέσεις του 2015 στη Γαλλία και δήλωσαν ότι είχαν αναφέρει "σημάδια ριζοσπαστικοποίησης" χωρίς αποτέλεσμα. Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης ήταν να πει ότι ο δολοφόνος ήταν "διανοητικά διαταραγμένος" και πως η επίθεση δεν είχε καμία σχέση με το Ισλάμ. Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Christophe Castaner δήλωσε απλώς ότι υπήρξαν «διοικητικές δυσλειτουργίες» και αναγνώρισε ότι ο δολοφόνος είχε πρόσβαση σε αρχεία που ταξινομούνται ως «απόρρητα».

Ένα μήνα πριν, στις 2 Σεπτεμβρίου, ένας Αφγανός άνδρας που είχε το καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα στη Γαλλία, έκοψε το λαιμό ενός νεαρού άνδρα και τραυμάτισε πολλούς άλλους ανθρώπους σε έναν δρόμο στο Villeurbanne, ένα προάστιο της Λυών. Ανέφερε ότι το λάθος εκείνων που σκότωσε ή τραυμάτισε ήταν ότι «δεν διάβασαν το Κοράνι». Η αστυνομία δήλωσε αμέσως ότι ήταν ψυχικά άρρωστος και ότι η επίθεσή του δεν είχε καμία σχέση με το Ισλάμ.

Σύντομα στη Γαλλία, κανείς δεν θα τολμά να πει ότι οποιαδήποτε επίθεση εμπνευσμένη ανοιχτά από το Ισλάμ έχει οποιαδήποτε σχέση με το Ισλάμ.

Σήμερα υπάρχουν περισσότερες από 600 ζώνες no go στη Γαλλία. Κάθε χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που προέρχονται κυρίως από μουσουλμανικές χώρες, εγκαταστάθηκαν στη Γαλλία και προστέθηκαν στον μουσουλμανικό πληθυσμό της χώρας. Οι περισσότεροι από αυτούς που προηγήθηκαν δεν έχουν ενσωματωθεί.

Από τον Ιανουάριο του 2012, περισσότεροι από 260 άνθρωποι στη Γαλλία δολοφονήθηκαν σε τρομοκρατικές επιθέσεις και πάνω από χίλια τραυματίστηκαν. Οι αριθμοί ενδέχεται να αυξηθούν τους επόμενους μήνες. Οι αρχές θα εξακολουθούν να αναφέρονται στους επιτιθέμενους ως «ψυχικά άρρωστους».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail