Μίλησε κουρδικά στην ασθενή γυναίκα του και του έφεραν μπουκάλι στο κεφάλι

Freepen.gr - Ο Ekrem Yaşlı δέχθηκε βίαιη επίθεση όταν μιλούσε στα κουρδικά με τη σύζυγό του, ενώ νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της 18ης Μαρτίου στο Τσανάκκαλε. Ο επιτιθέμενος ήταν συγγενής άλλου ασθενούς όπως σημειώνει το πρακτορείο ANF.

H Bedriye Yaşlı (71) και Ekrem Yaşlı (74) υπήρξαν θύματα της ρατσιστικής επίθεσης επειδή μιλούσαν κουρδικά μεταξύ τους. Ο Ekrem Yaşlı μιλούσε με τη σύζυγό του στα κουρδικά, καθώς δεν ξέρει τούρκικα, ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο όπου έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στα μάτια της.

Άλλοι ασθενείς στο ίδιο δωμάτιο άρχισαν να μιλούν εναντίον του ηλικιωμένου ζευγαριού, λέγοντας: "Αυτή είναι η Δημοκρατία της Τουρκίας". Ο συγγενής ενός από τους ασθενείς έφυγε από το δωμάτιο μόνο για να επιστρέψει με ένα μπουκάλι νερό στο χέρι του. Έριξε το μπουκάλι στον Yaşlı και τον χτύπησε στο κεφάλι.

Ο Ekrem Yaşlı φροντίστηκε από το προσωπικό του νοσοκομείου ενώ το παράρτημα της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (İHD) υπέβαλε καταγγελία κατά της επίθεσης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail