Θολό τοπίο στη Συρία με εκεχειρία, διπλή ερμηνεία, κατάπαυση πυρός και βομβαρδισμούς

Το θέμα της κατάπαυσης του πυρός συζήτησαν σήμερα το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 του Ηρακλείου ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαχίνης και ο αρθρογράφος μας Στρατής Μαζίδης. Η συζήτηση αφορά το παράδοξο της χρονικής συγκυρίας της εκεχειρίας μετά την συμφωνία ΗΠΑ-Τουρκίας για τη Βόρειο Συρία όσον αφορά την πλευρά των Κούρδων με την η κάθε εμπλεκόμενη πλευρά παρά τα 13 γραπτά σημεία, να δίνει την δική της ερμηνεία στη συμφωνία. 

Γίνεται αναφορά στην κατάσταση του μετώπου τα τελευταία 24ωρα και το οξύμωρο της σχήμα της εκεχειρίας που τα δίνει όλα στους Τούρκους ενώ η κουρδική πλευρά έχει συμφωνήσει με τη Δαμασκό για να αποφύγει ακριβώς αυτά που η Αγκυρα πανηγυρίζει. Ωστόσο πρόκειται για μια εκεχειρία που όπως όλα δείχνουν δεν τηρείται από την τουρκική πλευρά.

Γίνεται συζήτηση επίσης για το πόσο πολύ πρέπει να προσέξει η Αθήνα την στάση των ΗΠΑ στο συγκεκριμένο θέμα και να εξάγει άμεσα συμπεράσματα όσον αφορά μια πιθανή μελλοντική κίνηση της Τουρκίας στη δική μας πλευρά του γηπέδου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail