Διαμοιράζουν τα «ιμάτια» άλλοτε κραταιάς γαλακτοβιομηχανίας - Πωλείται και το σήμα της

Για τρίτη φορά βγαίνει σε πλειστηριασμό η περιουσία της πτωχευμένης βορειοελλαδίτικης γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ. Μετά τα 18,281 εκατ. ευρώ της πρώτης προσφοράς πριν από δύο χρόνια, η νέα προσφορά είναι πολύ χαμηλότερη και κινείται στα 10 εκατ. ευρώ.

Αναδημοσίευση από: economy365.gr

Πλέον έχουν συμπληρωθεί πέντε χρόνια από την ημέρα που η άλλοτε ισχυρή γαλακτοβιομηχανία κατέβασε ρολά και δύο από τη διενέργεια του πρώτου πλειστηριασμού, και όλοι οι εμπλεκόμενοι αναμένουν πώς και πώς την 28η Νοεμβρίου για να δουν εάν και πόσο θα πωληθούν τα περιουσιακά στοιχεία της πτωχευμένης ΑΓΝΟ ώστε να λάβουν έστω ένα μέρος των οφειλόμενών του οι πιστωτές της.

Τι βγαίνει στο "σφυρί"

Στο "σφυρί”, σύμφωνα με το capital.gr, βγαίνει ενιαίο αγροτεμάχιο εμβαδού 132.238,78 τ.μ. που αποτελείται από ισόγειο βιομηχανικό κτίριο επεξεργασίας γάλακτος, τριώροφο κτίριο διοίκησης, μονάδα βιολογικού καθαρισμού και μηχανολογικό εξοπλισμό. Επίσης στο "πακέτο" που πλειστηριάζεται περιλαμβάνεται και το εμπορικό σήμα "ΑΓΝΟ", το οποίο έχει λάβει παράταση της διάρκειας προστασίας του για 10 έτη από την 9-8-2010.

Ο πλειοδότης που θα αναδειχθεί, θα πρέπει να καταβάλλει ολόκληρο το συμφωνηθέν και καταβλητέο τίμημα εντός προθεσμίας 60 ημερών από την κατακύρωση.

Η άλλοτε κραταιά ΑΓΝΟ πριν πτωχεύσει, το 2003, είχε περάσει στα χέρια της εταιρείας ΚΟΛΙΟΣ. Στις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας, η γαλακτοβιομηχανία είχε αρχίσει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Για τον λόγο αυτό είχε καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, ενώ τον Μάρτιο του 2014 σταμάτησε κάθε παραγωγική δραστηριότητα και στα τέλη του 2014 απέλυσε τους εργαζόμενους της.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.