Ντέιρ Εζορ: Ενώ οι ΗΠΑ απειλούν να χτυπήσουν στα πετρέλαια του Ομάρ, άνοιξε η ρωσική γέφυρα στον Ευφράτη

Αμερικανικά μηχανοκίνητα τμήματα άρχισαν αναπτύσσονται στα πετρελαϊκά πεδία της Συρίας στην επαρχία του Ντέιρ Εζορ στα νοτιο-ανατολικά. Ο υπουργός Άμυνας Mark Esper δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα ότι οι αμερικανικές μηχανοκίνητες δυνάμεις έχουν ήδη αναπτυχθεί για να..."προστατεύσουν" τα πετρελαϊκά πεδία στην ανατολική Συρία. 

Στρατής Μαζίδης

Να τα προστατεύσουν όμως από ποιον; Το ISIS δε μας λένε ότι ηττήθηκε; Και πως θα τα προστατεύσουν αυτοί που υποτίθεται πως αποχώρησαν; Ο κ. Εσπερ έδωσε μια πρώτη απάντηση λέγοντας πως οι Αμερικανοί στρατιώτες θα απαντήσουν με συντριπτική στρατιωτική βία εναντίον οποιουδήποτε απειλήσει την ασφάλεια των δυνάμεων των ΗΠΑ εκεί. Όταν ερωτήθηκε εάν οι ΗΠΑ ενδέχεται να ανταποκριθούν με δύναμη ενάντια στις ρωσικές ή συριακές δυνάμεις, ο Εσπερ απάντησε απλά «ναι».

Συνεπώς οι ΗΠΑ που βρίσκονται παράνομα στη Συρία επιθυμούν να προστατεύσουν τα πετρέλαια από τους νόμιμους ιδιοκτήτες ενώ σχεδιάζουν να διατηρήσουν εκεί ως δεσμοφύλακες τους Κούρδους των SDF, τους οποίους όμως εγκατέλειψαν κι άδειασαν στη Ροζάβα κι οποίοι έχουν συμφωνήσει με Μόσχα-Δαμασκό! Πραγματικός γεωπολιτικός γόρδιος δεσμός.

Την ίδια ώρα εγκαινιάστηκε η ρωσική πλωτή γέφυρα που συνδέει τις δύο όχθες του ποταμού Ευφράτη και των πόλεων Al-Mre'eyeh και Mrat στο Ντέιρ Εζορ και για την οποία σας είχε γράψει πριν λίγες εβδομάδες η Freepen.gr.


Είναι η πρώτη γέφυρα που συνδέει τις δύο όχθες του ποταμού Ευφράτη μετά την καταστροφή όλων των γεφυρών κατά τα προηγούμενα χρόνια από τον Συνασπισμό της Ουάσινγκτον όπου υποτίθεται πως καταπολεμούσε το ISIS.

Ο κυβερνήτης του Deir Ezzor, Abdul Majid al-Kawakibi δήλωσε ότι αυτή η γέφυρα «ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των κατοίκων της επαρχίας να δημιουργήσουν μια γέφυρα που να συνδέει τις δύο όχθες του Ευφράτη και να τους επιτρέπει να επικοινωνούν με την υπόλοιπη επαρχία μετά την εκστρατεία συστηματικής καταστροφής της υποδομής στη χώρα.


Ο Al-Kawakibi εξήγησε ότι η γέφυρα θα είναι η αρτηρία της αναπτυξιακής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής που επιτρέπει στους ανθρώπους να επικοινωνούν με τους συγγενείς τους, να μεταφέρουν αγαθά και αγροτικές καλλιέργειες μεταξύ της περιοχής Syria al-Jazira και των υπόλοιπων περιοχών της επαρχίας και από εκεί σε άλλες περιφέρειες.

Διευκολύνει επίσης τη μεταφορά ασθενών και ασθενών που χρειάζονται υγειονομική περίθαλψη, εμβόλια και φάρμακα, τη μετακίνηση των σπουδαστών, των εργαζομένων και των εργατών και συμβάλλει στην ανασυγκρότηση της επαρχίας του Deir Ezzor και της υπαίθρου της περιφέρειας al-Jazira, κατέληξε ο κυβερνήτης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail