Θέμα χρόνου και συνθηκών η δημιουργία ενός πατριωτικού κόμματος είτε δεξιού είτε αριστερού

Couleur / pixabay
Στην Ελλάδα δεν έχει μέλλον ούτε η νεοφιλελεύθερη εθνομηδενιστική δεξιά ούτε η εθνομηδενιστική αριστερά. Κανένα κόμμα που μισεί την ιστορία αυτού του τόπου που είτε δεν ξέρει τη διαφορά πρόσφυγα και οικονομικού μετανάστη χωρίς χαρτιά είτε δεν τον αφήνει η ιδεοληψία και το κέρδος να τη δει, δε θα μακροημερεύσει στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Κανένα κόμμα που ενδιαφέρεται για την ευημερία μιας κάστας κρατικοδίαιτων ολιγαρχών φτωχοποιώντας τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν έχει μέλλον. Αργά ή γρήγορα οι συνθήκες θα δημιουργήσουν ένα κόμμα που η οικονομική του πολιτική θα βασίζεται στη μεικτή οικονομία και θα έχει σαν στόχο την ευημερία όλων των Ελλήνων πολιτών, όχι μόνο των ολιγαρχών.

Το κόμμα αυτό θα έχει ξεκάθαρες θέσεις στα εθνικά θέμα θα σέβεται την ιστορία αυτού του λαού, θα αναγνωρίζει τα δικαιώματα των προσφύγων αλλά θα μπαίνουν όρια στην παράνομη οικονομική μετανάστευση. Το αν το κόμμα αυτό γέρνει πιο δεξιά ή πιο αριστερά είναι αδιάφορο. Η δημιουργία του αποτελεί θέμα χρόνου και συνθηκών.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail