Κρεμλίνο προς Κούρδους: Αποσυρθείτε από τα σύνορα αλλιώς θα σας συνθλίψουν οι Τούρκοι

tccb.gov.tr
Freepen.gr - Το Κρεμλίνο προειδοποίησε την Τετάρτη ότι οι κουρδικές δυνάμεις θα πρέπει να αποσυρθούν από τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας ή αλλιώς θα χτυπηθούν από τον τουρκικό στρατό, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ «πρόδωσαν και εγκατέλειψαν» τους Κούρδους.

Μιλώντας σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ προειδοποίησε για το συνεχιζόμενο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι κουρδικές δυνάμεις αν δεν συμμορφωθούν με τη συμφωνία.

Εάν οι κουρδικές δυνάμεις δεν αποσυρθούν σύμφωνα με τη συμφωνία της Άγκυρας-Μόσχας, τότε "οι συνοριοφύλακες της Συρίας και οι αξιωματικοί της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας θα πρέπει να αποσυρθούν", αφήνοντας τους Κούρδους να αντιμετωπίσουν τους Τούρκους επιτιθέμενους, σύμφωνα με τον Πεσκόφ. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι μονάδες που έχουν απομείνει να συνθλιβούν από την τουρκική στρατιωτική μηχανή, πρόσθεσε.

Επί του παρόντος, οι συριακές δυνάμεις και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΦ) έχουν συμφωνία ότι τα συριακά στρατεύματα που υποστηρίζονται από τη Ρωσία θα εγκατασταθούν σε παραμεθόριες περιοχές και σε μεγάλες πόλεις όπως το Kobani και το Manbij, προκειμένου να αποτραπεί η τουρκική επίθεση.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ο στενότερος σύμμαχος των Κούρδων τα τελευταία χρόνια, αλλά τελικά, οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν τους Κούρδους, πράγματι τους προδίδουν", δήλωσε ο Πεσκόφ που συμπλήρωσε ότι "οι ΗΠΑ επέλεξαν να εγκαταλείψουν τους Κούρδους στα σύνορα, σχεδόν αναγκάζοντάς τους να πολεμήσουν ενάντια στους Τούρκους".

Ο Μαζλούμ Κομπάνι Αμπντί, διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, δήλωσε στο VOA νωρίτερα τη Δευτέρα ότι οι Κούρδοι δεν εμπιστεύονται τους Ρώσους, καθώς προδόθηκαν από αυτούς κατά την επίθεση της Τουρκίας στην Αφρίν στις αρχές του 2018.

Η Ρωσία εγκατέλειψε τότε την Αφρίν, ανοίγοντας το δρόμο για τις τουρκικές δυνάμεις να ξεκινήσουν μια δίμηνη επιχείρηση εναντίον των Κούρδων μαχητών.

"Δεν θα εξαρτηθούμε από τη Ρωσία", δήλωσε ο Αμπντί, αρνούμενος ότι η συμφωνία με τη Συρία και τη Ρωσία θα προστατεύσει τους Κούρδους. «Είναι ακριβώς το αντίθετο · η Ρωσία συντονίζεται με την Τουρκία και έχει ανοίξει το δρόμο για επίθεση εναντίον των Κούρδων στη Συρία», πρόσθεσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail