Οι τσανταρμάδες συνέλαβαν μουσικούς γιατί έπαιξαν σε γάμο κούρδικα τραγούδια!

Freepen.gr - Οκτώ Κούρδοι τραγουδιστές κρατήθηκαν την Παρασκευή από Τούρκους χωροφύλακες (τσανταρμάδες) για ισχυρισμούς διάδοσης τρομοκρατικής προπαγάνδας στην περιφέρεια Viranşehir της επαρχίας Urfa παίζοντας κουρδικά τραγούδια σε γάμους, ανέφερε ο ιστότοπος ειδήσεων Mezapotamya.

Μεταξύ των κρατουμένων είναι ο Ahmet Sar, ο Menduh Sar, ο Aslan Akmiş και ο Ünal Ayneli, μέλη της ομάδας Dewran. Τέσσερις άλλοι τραγουδιστές των οποίων τα ονόματα δεν αποκαλύφθηκαν επίσης τελούν υπό κράτηση.

Παρόλο που δεν απαγορεύεται να ομιλούνται κουρδικά στην Τουρκία, ωστόσο θεωρούνται ένδειξη τρομοκρατικής προπαγάνδας ή συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση σε διάφορες έρευνες. Σε απλά ελληνικά δεν είναι τίποτε άλλο από μια βίαιη προσπάθεια να καταργηθεί και τελικά να εξαφανιστεί μια γλώσσα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail