Οι ψευδοανθρωπιστές βλέπουν τον άνθρωπο σαν μάζα εξισώνοντας θύτες με θύματα

Ένα περίεργο πράγμα, οι υπερασπιστές της ταύτισης παράνομων οικονομικών μεταναστών με τους πρόσφυγες δεν ξέρουν ποιοι είναι οι Γιεζίντι. Λογικό, όταν βλέπεις τον άνθρωπο σαν μάζα δεν σε ενδιαφέρουν οι τραγωδίες του, δεν υπάρχουν γενοκτονίες αλλά μετακίνηση των πληθυσμων άρα οι πρόσφυγες θύματα γενοκτονίας που φεύγουν γιατί φοβούνται, και ονειρεύονται να δουν τον τόπο τους, ελεύθερο είναι το ίδιο με όσους θέλουν καλύτερες οικονομικές συνθήκες.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Δηλαδή ένας Έλληνας του 50 που ήθελε να πάει στην Αμερική και τον απέλασαν είναι ακριβώς το ίδιο με έναν εβραίο θύμα του ολοκαυτώματος σύμφωνα με τη συγκεκριμένη λογική. Το να θες να πας σε μια χώρα χωρίς χαρτιά είναι το ίδιο με το να είσαι θύμα, γενοκτονίας και διώξεων. Εξαιρετικά ανθρωπιστικό και ο Χίτλερ θα το ζήλευε!

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτά τα λένε εκείνοι που αδιαφορούσαν για τα δικαιώματα των Πομάκων και των Ρομά στη Θράκη κι υπερασπίζονται τον γενοκτόνο Κεμάλ εμπνευστή του Χίτλερ. Όταν βλέπεις τον άνθρωπο σα μάζα χωρίς ταυτότητα, είναι λογικό να αδιάφορες για το σπίτι δηλαδή την πατρίδα του.

Για σένα είναι μόνο πηγή κέρδους η ενσάρκωση της ιδεοληπτικης φαντασίωσης σου. Παρεμπιπτόντως εθνομηδενιστές και πολυεθνικές θέλουν ακριβώς το ίδιο, ανθρώπους χωρίς ρίζες, χωρίς ιδιοκτησιακά δικαιώματα στους τόπους τους. Αυτό σε κάνει να αναρωτιέσαι λοπον τι εξυπηρετούν, όχι οι πολυεθνικές που θέλουν δούλους, οι ανθρωπιστές που επιδιώκουν το ίδιο ακριβώς πράγμα με καλύτερο περιτύλιγμα;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail