Κούρδοι της Συρίας: Αν μας επιτεθεί ο Ερντογάν πάμε σε ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της Τουρκίας

Fighters from the Syrian Democratic Forces (SDF) in Deir al-Zor, Syria, May 1, 2018. (Photo: Reuters/Rodi Said)
Freepen.gr - Ένας ανώτερος αξιωματούχος των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ κουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) δήλωσε ότι η ομάδα είναι διατεθειμένη να αμυνθεί αφού ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε τις απειλές το Σάββατο πως θα εισβάλει στη βορειοανατολική Συρία το συντομότερο «σήμερα ή αύριο».

"Η SDF δεσμεύεται στο πλαίσιο του μηχανισμού ασφαλείας και έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή", δήλωσε ο Mustafa Bali, επικεφαλής του γραφείου Τύπου της ομάδας σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στα social media.

Η SDF, συνέχισε, είναι δεσμευμένη στη συμφωνία ασφάλειας των συνόρων που έγινε μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας τον Αύγουστο, "ωστόσο δε θα διστάσουμε να μετατρέψουμε τυχόν μη προκληθείσα επίθεση της Τουρκίας σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο σε όλο το μήκος της συνοριογραμμής για να υπερασπίσουμε τους εαυτούς μας και το λαό μας".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail