Ιμπεριαλιστές και ανθρωπιστές έχουν γραμμένα λαούς και πατρίδες: Τι τους ενδιαφέρει

MichaelGaida / pixabay
Δύο κατηγορίες ανθρώπων δεν πιστεύουν σε σύνορα, οι ιμπεριαλιστές και οι ανθρωπιστές. Σίγουρα τυχαίο. Τα σύνορα, οι πατρίδες είναι τα σπίτια των λαών. Αποτελούν τα μέρη όπου μπορούν να ορίζουν τις τύχες τους ή να αγωνίζονται για να το πετύχουν.

Τα σύνορα κι οι πατρίδες είναι τα μέρη που οι άνθρωποι αναπτύσσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους δημιουργώντας το πολύχρωμο μωσαϊκό που λέγεται ανθρώπινος πολιτισμός. Αυτός είναι ξεχωριστός γιατί αποτελείται από ξεχωριστούς πολιτισμούς διαφόρων λαών. Ιμπεριαλιστές και ανθρωπιστές δε βλέπουν τους ανθρώπους ως ξεχωριστές οντότητες αλλά ως μάζα.

Ο ιμπεριαλιστής έχει γραμμένα την καταγωγή των ανθρώπων και τον πολιτισμό τους. Το πως θα βγάλει περισσότερα πληρώνοντας λιγότερα τον ενδιαφέρει και αυτό γίνεται πιο εύκολο όταν οι άνθρωποι αποκόβονται από τις ρίζες τους. Όταν δεν είναι δεμένοι με έναν τόπο, δεν θα τον υπερασπιστούν.

Οι ανθρωπιστές αγωνίζονται για να κόψουν τις ρίζες των λαών. Ποτέ τους είδατε να αγωνίζονται για τις πατρίδες των λαών; Εδώ έφτασαν να υπερασπίζονται μέχρι και το γενοκτονο Κεμάλ που υπήρξε έμπνευση του Χίτλερ. Όσο για την άλλη ανοησία, ότι η ιστορία της ανθρωπότητας γράφεται με μεταναστεύσεις, τα απομεινάρια των Ινδιάνων στην τοποθεσία ΗΠΑ γελάνε.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail