Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες: ο βιασμός της ελληνικής γλώσσας και της λογικής

Παρακολούθησα σήμερα τον Άδωνι Γεωργιάδη να λέει με την ευνουχιστικά απλουστευτική του λογική (ο ίδιος μάλιστα έχει την αμετάβλητη εντύπωση ότι η δική του λογική είναι η σωστή και στέρεα δομημένη) ότι η λέξη λαθρομετανάστης στην Ελληνική γλώσσα σημαίνει παράνομος μετανάστης. Και να λέει και άλλες ανακρίβειες που θα τις εξηγήσω παρακάτω.

υποναυάρχου ε.α.
προέδρου Κοινωνίας Αξιών

Γράφαμε στις 6/5/2015 (πριν υιοθετηθεί για όλους και αβασάνιστα πάλι, ο όρος παράτυπος):

Τεράστια εκστρατεία με λεκτικές επιθέσεις και εκφοβισμούς (bullying) έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, για την αλλαγή του όρου “Λαθρομετανάστης” σε “Παράνομος” μετανάστης. Κύριες και Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ ας κάνουμε εννοιολογική ανάλυση των όρων για να αντιληφθείτε το τεράστιο λάθος που κάνετε!

Η λέξη λαθρομετανάστης δομείται από δύο λέξεις της Ελληνικής “Λάθρα” που σημαίνει κρυφά και Μετανάστης. Αυτός δηλαδή που λάθρα (κρυφά) μετανάστευσε στη χώρα μας. Περιγράφει δηλαδή ακριβώς αυτό που έκανε.

Και ο όρος είναι πολύ πιο σαφής και δίκαιος από το “Παράνομος Μετανάστης” ή το “illegal immigrant” των ξένων, γιατί όταν κάποιος μπαίνει λάθρα (κρυφά) στη χώρα, δεν σημαίνει εκ των προτέρων και “de facto” ότι είναι και παράνομος.

Η έννοια της παρανομίας (κυριολεκτικά) είναι αξιολογικός προσδιορισμός σε σχέση με παραβίαση κάποιου νόμου που αποδίδεται από κάποιο δικαιοδοτικό όργανο.

Δηλαδή εάν κάποιος μπαίνει χωρίς άδεια, φανερά είτε κρυφά στη χώρα, δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι είναι και παράνομος, γιατί μπορεί να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας που του επιβάλλουν να περάσει τα σύνορα. Π.χ. να κινδυνεύει η ζωή του διωκόμενος, να βρίσκεται καταμεσίς στο πέλαγος κινδυνεύοντας και κολυμπώντας ή να μην γνωρίζει τίποτε για νομοθεσίες και ειδικές άδειες, αφού μπορεί ακόμη να μην έχει ιδέα για το ποια είναι τα σύνορα.

Συνεπώς για να χρησθεί κάποιος παράνομος όπως πολύ επιπόλαια και ιδεοληπτικά τον χαρακτηρίζετε, θα πρέπει να αποφανθούν οι επίσημες αρχές γι αυτό, αφού εξετάσουν την κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά με τις δικές της παραμέτρους.

Συνεπώς όσοι χαρακτηρίζετε τους λαθρομετανάστες “a priori” και “de facto” “παράνομους”, στην ουσία τους αδικείτε, αδικείτε την “δημοκρατική σας αντίληψη”, όπως και την ίδια τη γλώσσα σας λόγω ιδεοληψιών και προκαταλήψεων.

Ελπίζω να τα διαβάσει ο κος Γεωργιάδης και να μην βιάζει την ελληνική γλώσσα κι αυτός.

Και να διαβάσει επίσης τι λέει η συμφωνία με την Τουρκία για τις επαναπροωθήσεις, τους περιορισμούς που θέτει και γιατί είναι πρακτικώς αδύνατο να επαναπροωθηθούν (και γρήγορα μάλιστα) 10.000 στη Τουρκία, για να μην βιάζει την λογική μας με ανακρίβειες, παραπλανώντας τον απλό πολίτη που δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail