Έδωσαν χάρη σε διακινητή μεταναστών για να βγάλει διαβατήριο

Είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών σε δεύτερο βαθμό για διακίνηση μεταναστών, που δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος - Προωθούσε παράτυπους μετανάστες στην χώρα μας, καταδικάστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στα τέλη του 2015 για το συγκεκριμένο αδίκημα και του δόθηκε χάρη στις 4 Οκτωβρίου 2019 για να εκδώσει διαβατήριο!

Από: protothema.gr - Μανόλης Γαλάνης

Ο λόγος για Ελληνα πολίτη, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών σε δεύτερο βαθμό για διακίνηση μεταναστών, που δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στο Ελληνικό έδαφος και είχαν εισέλθει παράνομα σε αυτό, και με προεδρικό διάταγμα ύστερα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα αίρονται οι συνέπειες της καταδίκης του προκειμένου να προχωρήσει στην έκδοση διαβατηρίου.

Οπως αναφέρεται στη σχετική υπουργική απόφαση, “με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα στις 19.9.2019 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 47 παρ. 1 του Συντάγματος, ύστερα από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του Φ.Ν του Γ με την .../...2015 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδος σε ποινή φυλάκισης έξι (6) μηνών μετατραπείσα σε χρηματική, για την αξιόποινη πράξη της προώθησης στο εσωτερικό της Ελληνικής επικράτειας υπηκόων τρίτης χώρας που δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στο Ελληνικό έδαφος και είχαν εισέλθει παράνομα σε αυτό, προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα για την έκδοση διαβατηρίου”.

Με την ίδια υπουργική απόφαση, αίρονται και οι κατά νόμον συνέπειες, που απορρέουν από την καταδίκη του αλλοδαπού υπηκόου M. J του L σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών, ανασταλείσα επί τριετία, για την αξιόποινη πράξη της κλοπής από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, “προκειμένου να αποκτήσει την Ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση”.

Στο ίδιο πλαίσιο, Ελληνας πολίτης θα μπορέσει να ανανεώσει την άδεια εργασίας ως security παρά την καταδίκη του για το αδίκημα της υπεξαίρεσης. “ΑΙΡΟΝΤΑΙ: Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του Λ. Π του Χ με την .../...2012 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θηβών σε ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών ανασταλείσα επί τριετία, για το αδίκημα της υπεξαίρεσης προκειμένου να δύναται ο αιτών να ανανεώσει την άδεια εργασίας ως προσωπικό ασφαλείας ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (security)”.

ΧΑΡΗ-2
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.