Βαπτίστηκε Χριστιανός κι η γυναίκα του μαζί με άλλους έκαψαν τους γονείς και τα παιδιά του

Freepen.gr - Σύμφωνα με το Morningstar News (MN), στις 20 Αυγούστου στο Νακασέκε της Ουγκάντα περίπου 30 μίλια από την Καμπάλα, ένας θυμωμένος όχλος τοπικών εξτρεμιστών μουσουλμάνων πυρπόλησε το σπίτι του Αλί Νακαμπάλε. Ο Ali δήλωσε στη συνέντευξή του στο MN: "Είχα επισκεφθεί τη θεία μου μόνο για να μάθω τη θλιβερή είδηση ​​για το κάψιμο του σπιτιού μας". "Όταν έφτασα σπίτι, βρήκα το σπίτι που είχε καταστραφεί από τη φωτιά και καμένα τα τέσσερα μέλη της οικογένειάς μου, ανάμεσά τους και τα δύο παιδιά μου. Κατά την άφιξη στο νεκροταφείο, βρήκα το σώμα τους καμένα και δεν αναγνωρίζονταν.

Σύμφωνα με το άρθρο, η επίθεση διεξήχθη από τη σύζυγο του Αλί και άλλους τοπικούς μουσουλμάνους, οι οποίοι είχαν αναστατωθεί όταν αυτός και η μητέρα του ασπάστηκαν το χριστιανισμό. Ο Αλί και η μητέρα του, Νανκία Χαμίντα, έγιναν χριστιανοί το 2018. Παράλληλα με τη μητέρα του, τον πατριό του, Τζόζεφ Μάσεμπε, η 9χρονη κόρη του Νακαμπάλε, Άσσα Νόβαντα και ο 6χρονος γιος του, Γιακούμπου Ντζαμπούγκα σκοτώθηκαν στην επίθεση. Ο Αλί τώρα κρύβεται καθώς φοβάται για τη ζωή του. Σύμφωνα με μια άλλη τοπική πηγή, "ο Νακαμπάλε είναι καταθλιπτικός και ρωτά το Θεό για τους βάναυσους θανάτους των δύο μικρών παιδιών του". 

"Χρειάζεται συμβουλευτική και προσευχές σε αυτή τη δύσκολη στιγμή".

Πιστοί όπως ο Αλί που πρώτα ήταν μουσουλμάνοι, έχουν γίνει στόχος ολοένα και πιο εξτρεμιστικών ομάδων σε ολόκληρη την Ουγκάντα. Θεωρούνται αποστάτες που έχουν κερδίσει τη θανατική ποινή για την εγκατάλειψη του αλλάχ και της θρησκείας τους. Εξαιτίας αυτού υποφέρουν από τα μέλη της οικογένειας και την τοπική κοινότητα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail