Σημαντική νίκη για την Κύπρο στη Σύνοδο Κορυφής: Αναγνώριση των ορίων της ΑΟΖ

Freepen.gr - Σημαντική νίκη για την Κυπριακή Δημοκρατία όσον αφορά το ζήτημα της ΑΟΖ και της τουρκικής προκλητικότητας αποτελεί το γεγονός ότι για πρώτη φορά η Σύνοδος Κορυφής, στο πλαίσιο των Συμπερασμάτων που εξέδωσε, αναφέρει ότι: "Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επικυρώνει επίσης τα συμπεράσματα του Συμβουλίου της 14ης Οκτωβρίου 2019 σχετικά με τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και επιβεβαιώνει την αλληλεγγύη της προς την Κύπρο".

Σε απλά λόγια η Ε.Ε. αναγνωρίζει ότι η όλη δραστηριότητα της Τουρκίας γίνεται στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι πχ σε ύδατα που η Κυπριακή Δημοκρατία διεκδικεί για την ΑΟΖ της όπως είχε αναφερθεί παλαιότερα σε ανακοίνωση των ΗΠΑ.

Ακολουθεί το επίμαχο απόσπασμα από το κείμενο των Συμπερασμάτων:

Illegal drilling

The European Council also endorsed the Council conclusions of 14 October 2019 on Turkeyʼs illegal drilling activities in Cyprusʼ Exclusive Economic Zone and reaffirmed its solidarity with Cyprus.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail