Η ταυτότητα ενός λαού είναι η μόνη άμυνα απέναντι σε εισβολείς, δικτάτορες και στο ξεπούλημα του πλούτου του

Free-Photos / pixabay
Bασικά αυτό που έδειξε η Συρία είναι η σημασία του έθνους. Δεν υπάρχει συριακό έθνος. Το όνομα προέρχεται από τους αρχαίους Έλληνες ενώ οι κάτοικοι της είναι τα απομεινάρια των αυτοκρατοριών που πέρασαν από κει με προσθήκες.

Το 2011 ανεξαρτήτως της άποψης ιδεοληπτικών, οι Σύριοι κατέβηκαν ζητώντας ανθρώπινα δικαιώματα δημοκρατία κτλ, η καταστολή όμως ήταν σκληρή και απέναντι σε μια σκληρή καταστολή για να αμυνθείς αντιπαραθετεις ότι έχεις και ο πιο ισχυρός συνεκτικός κρίκος ήταν η θρησκεία.

Καθώς δεν υπήρχε έθνος, η Ρόζαβα επιβίωσε μέχρι την εισβολή της Τουρκίας εξαιτίας της εθνικής ταυτότητας των Κούρδων. Αυτό ήταν που δημιούργησε έναν τρίτο πόλο απέναντι τόσο στους ισλαμιστές όσο και στη δικτατορία. Όσοι θεωρούν ότι ο Ασαντ νίκησε ή έχει την παραμικρή εξουσία μάλλον κάνουν κάτι λάθος. Τον βλέπετε πουθενά στις διεθνείς συνομιλίες;

Η κατάληξη είναι ότι η ταυτότητα ενός λαού είναι η μόνη άμυνα απέναντι σε εισβολείς, δικτάτορες και στο ξεπούλημα του πλούτου του.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail