Ανησυχητικό σχόλιο για την τουρκική εισβολή στη Συρία


AFP / Delil Souleiman
Η ήδη διαμελισμένη Συρία υφίσταται τώρα και τουρκική εισβολή. Είναι αφέλεια να πιστεύει κανείς ότι οι Τούρκοι θα φύγουν ποτέ από τα εδάφη που θα καταλάβουν (όσο έφυγαν και από την Κύπρο).
Ο ΟΗΕ είναι ανύπαρκτος. Γιατί δε συνεδριάζει ήδη το Συμβούλιο Ασφαλείας; Η εισβολή στην Συρία εξευτελίζει το διεθνές δίκαιο και του διεθνείς οργανισμούς.

Μελέτης Μελετόπουλος
Η αντίδραση της ΕΕ διά στόματος Γιουνκέρ: "Δε θα χρηματοδοτήσουμε ζώνη ασφαλείας στην βόρεια Συρία". Εδώ γελάνε.

Το ΝΑΤΟ σιωπά, ενώ κράτος-μέλος του εισβάλει σε ξένη επικράτεια. Ουδέν σχόλιον.

Η Ρωσσία, παραδοσιακά προστάτις της Συρίας, δεν έχει αντιδράσει, προφανώς διότι έχει συνάψει στενή στρατηγική συμμαχία με την Τουρκία. Αλλά θα εγκαταλείψει έτσι εύκολα την προστατευόμενή της Συρία;

Οι ΗΠΑ στη δίνη της παραπομπής Τραμπ, άρα σε παραλυσία. Όπως το 1974. Ο Τραμπ άλλωστε, ουσιαστικά, άνοιξε την πόρτα στον Ερντογάν για να μπει στην Συρία, αποσύροντας τα αμερικανικά στρατεύματα.

Το Ισραήλ δεν πρέπει να αισθάνεται ήσυχο, καθώς βλέπει τους Τούρκους να προωθούνται στην Εγγύς Ανατολή. 

Οι Κούρδοι, προδομένοι από τους Αμερικανούς, έτοιμοι για αντίσταση μέχρις εσχάτων. Αναμενόμενο ότι οι Κούρδοι της Τουρκίας θα εκραγούν.
 
Συμπέρασμα: στην τουρκική εισβολή η διεθνής αντίδραση είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.
Η ελληνική κυβέρνηση μάλλον θα πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail