Βρώμικο παιχνίδι της Τουρκίας με τη Ρωσία στην Κάρπαθο – Ελληνικά πολεμικά πλοία θα τους διώξουν

Άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας στην NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα μέσω του σταθμού της Αττάλειας– που δεν έχει καμιά δικαιοδοσία- για άσκηση με πραγματικά πυρά στην περιοχή της Καρπάθου για το χρονικό διάστημα από τις 8 μέχρι τις 9 Οκτωβρίου.

Αναδημοσίευση από: tribune.gr

Η Ελλάδα, μέσω του σταθμού του Ηρακλείου που έχει στην δικαιοδοσία του και την συγκεκριμένη περιοχή, εξέδωσε την NAVTEX 543/2019 με την οποία εξαγγέλλει πως το ίδιο χρονικό διάστημα και στην ίδια περιοχή, το ελληνικό πολεμικό θα ανοίξει πυρ στο πλαίσιο άσκησης.

Όπως αναφέρει το news.gr συνήθως η Τουρκία εκδίδει παράνομες NAVTEX, μόνο και μόνο για να εκφράσει τις βλέψεις της σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας αλλά όταν έρχεται η ώρα αποστέλλει στην δεσμευμένη περιοχή λίγες ή και καθόλου δυνάμεις.

Αν στην συγκεκριμένη περίπτωση τελικά η Τουρκία στείλει ναυτικές της μονάδες, αυτό θα σημάνει πως ελληνικά και τουρκικά πλοία θα ανοίξουν πυρ στην ίδια περιοχή και την ίδια μέρα και ώρα.
Και οι Ρώσοι στο «κόλπο» μαζί με τους Τούρκους

Συγκεκριμένα η Άγκυρα μέσω του σταθμού της Αττάλειας που δεν έχει καμιά δικαιοδοσία, δέσμευσε με την NAVTEX 1113/19, μια μεγάλη περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου για άσκηση του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού με πραγματικά πυρά από τις 12 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου.

Όλες οι ενδείξεις και η μέχρι τώρα τουρκική τακτική, καταδεικνύουν πως πρόκειται για μια ακόμα προσπάθεια της Άγκυρας να σφετεριστεί τον έλεγχο της περιοχής, χρησιμοποιώντας αυτή την φορά, την ρωσική άσκηση.

Σχετική NAVTEX με δέσμευση της περιοχής για άσκηση του ρωσικού ναυτικού, έχει εκδώσει και ο σταθμός του Ηρακλείου που έχει την σχετική δικαιοδοσία με βάση τους διεθνείς οργανισμούς και συνθήκες.

Παράλληλα η Τουρκία μέσω του σταθμού της Αττάλειας και πάλι, που δεν έχει καμιά σχετική δικαιοδοσία, εξέδωσε και NAVTEX για άσκηση του δικού της πολεμικού ναυτικού με πραγματικά μάλιστα πυρά όπως επισημαίνεται, ακόμα πιο κοντά στην Κάρπαθο και συγκεκριμένα στα διεθνή ύδατα νοτιοανατολικά της και σε απόσταση κάτι περισσότερο από από 13 ναυτικά μίλια.

Η δέσμευση της περιοχής είναι για το χρονικό διάστημα από τις 8 μέχρι τις 9 Οκτωβρίου.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.