Η Γερμανία διακόπτει την εξαγωγή όπλων στην Τουρκία

Reuters / Murad Sezer
Freepen.gr - Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χέικο Μάας, δήλωσε ότι το Βερολίνο δεν θα εκδώσει νέες άδειες εξαγωγής όπλων στην Τουρκία υπό το πρίσμα της εισβολής στη βορειο-ανατολική Συρία. Η επιχείρηση της Τουρκίας σε βάρος των κουρδικών πολιτοφυλακών έχει προκαλέσει ευρεία καταδίκη.

"Στο πλαίσιο της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης στη βορειοανατολική Συρία, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δε θα εκδώσει νέες άδειες [προφανώς οι υφιστάμενες ισχύουν κανονικά] για όλα τα όπλα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η Τουρκία στη Συρία", δήλωσε ο Μάας στην Bild am Sonntag [της Κυριακής].

Η Γερμανία πώλησε όπλα αξίας άνω των 240 εκατομμυρίων ευρώ στην Τουρκία το 2018, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ένα τρίτο των εξαγωγών όπλων της χώρας. Η Άγκυρα είναι ο Νο1 αγοραστής γερμανικών όπλων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail