Γίναμε χαλί να μας πατούν οι ΗΠΑ για να πανηγυρίζουμε την εξαίρεση του λαδιού και των ελιών από τους δασμούς;

Couleur / pixabay
Freepen.gr - «Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκαν οι επίμονες και στοχευμένες προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης, προκειμένου να μειωθούν οι οικονομικές επιπτώσεις στα ελληνικά προϊόντα από την επικείμενη επιβολή δασμολογικών αντιποίνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αξίας 7,5 δισ. δολαρίων που ανακοίνωσε η Αμερικανική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, το ελληνικό ελαιόλαδο και οι ελληνικές βρώσιμες ελιές δεν θα επιβαρυνθούν με πρόσθετους δασμούς, γεγονός που συμβάλλει στην απρόσκοπτη εξαγωγή των δύο αυτών κορυφαίων αγροτικών προϊόντων στην μεγάλη αμερικανική αγορά αλλά και στην απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος έναντι αντίστοιχων προϊόντων»

Τα παραπάνω αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το οποίο συμπληρώνει πως δεν κατέστη δυνατό να εξαιρεθεί το σύνολο των ελληνικών προϊόντων από την επιβολή επιπρόσθετων εμπορικών κυρώσεων.

Κι αναρωτιέται κανείς. Έχουμε γίνει χαλί να μας πατήσουν οι Αμερικάνοι, βρισκόμαστε σε δεινότατη θέση και όχι μόνο δε μας βοηθούν αλλά μας κάνουν τη ζωή δυσκολότερη από ότι είναι. Αλήθεια τι πανηγυρίζουμε;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail