Πομπέο για την τουρκική κρίση: Ο Τραμπ είναι έτοιμος να αναλάβει στρατιωτική δράση

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump είναι διατεθειμένος να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη αν "χρειαστεί", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo τη Δευτέρα όταν ρωτήθηκε για την επίθεση της Τουρκίας σε Κούρδοι στη βόρεια Συρία, αναφέρει το cnbc.com.

"Προτιμούμε την ειρήνη από τον πόλεμο", δήλωσε ο Pompeo στον Wilfred Frost του CNBC σε μια συνέντευξη για την εκπομπή "Closing Bell" τη Δευτέρα. "Αλλά σε περίπτωση που απαιτηθεί κινητική δράση ή στρατιωτική δράση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο Πρόεδρος Trump είναι πλήρως προετοιμασμένος να αναλάβει αυτή τη δράση".

Ο Πομπέο αρνήθηκε να διατυπώσει μια κόκκινη γραμμή για το τι θα επέτρεπε μια στρατιωτική απάντηση των ΗΠΑ, λέγοντας ότι δεν ήθελε «να βγει μπροστά στην απόφαση του προέδρου για το αν θα αναλάβει την τρομερή δέσμευση να χρησιμοποιήσει τη στρατιωτική δύναμη της Αμερικής».

"Μιλήσατε για τις οικονομικές δυνάμεις που έχουμε χρησιμοποιήσει. Σίγουρα θα τις χρησιμοποιήσουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε και τις διπλωματικές μας εξουσίες. Αυτές είναι η προτίμησή μας ", δήλωσε ο Πομπέο.

Το υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Pompeo.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail