Όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, τότε απλά οι ξένοι δε φταίνε για τα χάλια μας

Σήμερα η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ αναγνώρισε με συντριπτική πλειοψηφία τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Καταλάβαμε ότι δε φταίνε ούτε οι Αμερικανοί ούτε κάνεις ξένος για τα χάλια μας.

Ποιος να μας σεβαστεί; Η ιστορία μας αντανακλά τις απόψεις εθνικιστών της άλλης πλευράς που επιβουλεύονται την εδαφική μας ακεραιότητα. Κάναμε και εμείς εγκλήματα στη Μικρά Ασία, για αυτό ο Κεμάλ και οι Νεότουρκοι που είχαν δει στο φλιτζάνι το 1911 ότι ο ελληνικός στρατός θα πήγαινε στη Σμύρνη το 1919 διακύρηξαν την απόφαση τους για εξόντωση των χριστιανικών πληθυσμών και όχι μόνο των Αρμενίων.

Το διεθνές συμβούλιο μελετητών γενοκτονιών το 2007 αναγνώρισε τη γενοκτονία των χριστιανικών μειονοτήτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Μπράβο στους Αρμένιους που δικαιώθηκαν. Το άξιζαν! Όσο για μας, χώρα με ιστορία που εκφράζει τις απόψεις ξένων εθνικιστών, άνοες που θεωρούν ότι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες, φιλελε που ονειρεύονται φθηνούς σκλάβους και επιδοτούν επιχειρηματίες για να επενδύσουν έχοντας φτάσει στο σημείο να θεωρείται οποίος σηκώνει τη σημαία φασίστας, απλά δεν υπάρχει ελπίδα.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail