Για γέλια ή για κλάματα; Τραμπ: Αν αντιληφθώ με τη σοφία μου ότι οι Τούρκοι ξεπερνούν τα όρια, θα διαλύσω την οικονομία τους!

Σε δύο αναρτήσεις στο Twitter που θα προκαλέσουν ποικίλα σχόλια προχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ αισθανόμενος προφανώς να δικαιολογήσει την αποχώρηση των δυνάμεών του από τη Συρία: 

Στρατής Μαζίδης

Όπως έχω δηλώσει έντονα πριν και απλώς να επαναλάβω, αν η Τουρκία κάνει κάτι που εγώ, με τη μεγάλη και ασύγκριτη σοφία μου, θεωρώ ότι είναι εκτός ορίων, θα καταστρέψω και θα εξαλείψω την οικονομία της Τουρκίας (τοέχω κάνει πριν!). Πρέπει, μαζί με την Ευρώπη και τους άλλους, να προσέχουν τους μαχητές και τις οικογένειες του ISIS. Οι Η.Π.Α. έχουν κάνει πολύ περισσότερα από ό,τι θα μπορούσε ποτέ να έχει αναμένει κανείς, συμπεριλαμβανομένης της κατάληης του 100% του Χαλιφάτου του ISIS. Είναι καιρός τώρα για άλλους στην περιοχή, μερικούς από αυτούς με μεγάλο πλούτο, να προστατεύσουν την επικράτειά τους. Οι ΗΠΑ είναι μεγάλες!

Δε γνωρίζουμε πόσο μεγάλη είναι η ασύγκριτη σοφία του Τραμπ, ξέρουμε όμως ότι ο ισχυρισμός πως οι ΗΠΑ νίκησαν το ISIS κινείται στη σφαίρα της φαντασίας όταν:

- τις πιο σκληρές μάχες τις έδωσε ο συριακός στρατός (πχ Παλμύρα, Σούκνα, Ντέιρ Εζορ)

- πολλοί άνδρες των SDF στα νοτιο-ανατολικά -εκεί δλδ όπου δεν υπάρχουν Κούρδοι) κατάγονται από τοπικές φυλές, ήταν με το ISIS κι άλλαξαν σήματα στις φόρμες τους σε ένα βράδυ για να μην φτάσει πρώτος ο στρατός στα πετρέλαια του Ομάρ κι ενώ είχε δημιουργήσει - και διατηρεί - ένα μικρό προγεφύρωμα στα ανατολικά του Ευφράτη

- υπάρχουν οι γνωστές αναφορές για τα ελικόπτερα που φυγάδευαν τρομοκράτες αλλά και τις αποκαλύψεις των Ιρακινών από το 2014 ότι ο δήθεν Συνασπισμός βομβάρδιζε πέτρες και όχι τρομοκράτες.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε την επί μακρόν αρχική μακροθυμία των ΗΠΑ να βοηθήσουν από αέρος το φθινόπωρο του 2014 τους αμυνόμενους με όπλα του Ασαντ Κούρδους του Κομπάνι απέναντι στο ISIS.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν ήταν να γίνει αρχικά η πρώτη αποχώρηση των ΗΠΑ πέρυσι, οι ΗΠΑ ακύρωσαν de facto την απόφασή τους τότε για να μην μπει ο στρατός της Συρίας στην Ιεράπολη για να την προστατεύσει από τους Τούρκους.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail