Το ΑΚΡ έκλεισε τα γραφεία του Νταβούτογλου στην Κωνσταντινούπολη πριν καν τα ανοίξει!



Freepen.gr - Ένα γραφείο στην περιοχή Bahçelievler της Κωνσταντινούπολης, το οποίο ενοικιάστηκε από τον πρώην Τούρκο Πρωθυπουργό Ahmet Davutoğlu, ο οποίος προετοιμάζεται να προχωρήσει στο σχηματισμό ενός νέου πολιτικού φορέα, αντίπαλου στο κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), έκλεισε από τον δήμο Bahçelievler, ανέφερε η εφημερίδα Sözcü και αναδεικνύει το turkishminute.com.

Ο Davutoğlu παραιτήθηκε από το κυβερνών κόμμα AKP τον Σεπτέμβριο όταν η ηγεσία του κόμματος αποφάσισε να τον εκδιώξει για δημόσια κριτική που είχε ασκήσει. Ορισμένοι πρώην βουλευτές του AKP και διευθυντικά στελέχη του κόμματος που συνεργάζονται με τον Davutoğlu παραιτήθηκαν επίσης για να μετάσχουν στο νέο πολιτικό κόμμα που σκοπεύει να ιδρύσει ο Davutoğlu.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος αναμένεται να δημοσιοποιήσει την ίδρυση του νέου κόμματος το Νοέμβριο, νοίκιασε ένα γραφείο σε ένα εμπορικό κέντρο στο Bahçelievler, το οποίο θα χρησιμοποιούσε ως υποκατάστημα του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη. Εντούτοις, το γραφείο έκλεισε και η είσοδος απαγορεύτηκε από τον δήμο Bahçelievler, που διοικείται από το AKP, στις 15 Οκτωβρίου, σχετικά με τον ισχυρισμό ότι πραγματοποιήθηκαν παράνομες ανακαινίσεις στο εσωτερικό του γραφείου.

Το περιστατικό αναδείχθηκε από τον Nadir Ataman, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της Κωνσταντινούπολης από το Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αντιπολίτευσης. Ο Ataman είπε ότι με το σκεπτικό αυτό δε θα μείνουν κτίρια στο Bahçelievler καθώς πολλά θα μπορούσαν να κλείσουν για τον ίδιο λόγο. Είπε επίσης ότι εν προκειμένω δεν είναι τίποτε άλλο παρά η παρεμπόδιση της δημοκρατίας το να κλείσει κανείς το γραφείο ενός πολιτικού κόμματος χρησιμοποιώντας κρατική εξουσία.

Ο Davutoğlu αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το γραφείο αυτό μετά από την κίνηση του δήμου και άρχισε να αναζητά νέο χώρο γραφείων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail