Αμερικανικά αντιαρματικά δυσκολεύουν τις τάξεις των Τούρκων

Ενώ τα τουρκικά ΜΜΕ θριαμβολογούν συνεχώς με ειδήσεις όπως ότι ο τούρκικος στρατός παρελαύνει και εξοντώνει τους τρομοκράτες, η κατάσταση παρά την μεγάλη διάφορα δύναμης με τους Κούρδους δεν είναι και τόσο ρόδινη, όπως αναφέρουν Αμερικανοί ανταποκριτές, κυρίως λόγω των αμερικανικών αντιαρματικών που αρχίζουν να χτυπούν τα τουρκικά άρματα μάχης.

Αναδημοσίευση από: nikosxeiladakis.gr

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως εδώ και καιρό η ΜΙΤ είχε ήδη επισημάνει πως μεγάλη διασπορά αμερικανικών οπλικών συστημάτων μέσω της CIA που έχουν προωθηθεί στην Συρία, βρίσκονται στα χέρια των Κούρδων και στην στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας θα έχουν να αντιμετωπίσουν αμερικανικά οπλικά συστήματα που θα προκαλέσουν απώλειες στις τουρκικές δυνάμεις.

 

Όπως αναφέρεται, αυτή την στιγμή μέσα στην Συρία κυκλοφορούν χιλιάδες αντιαρματικοί αμερικανικοί πύραυλοι τύπου TOW, που μπορούν να κάνουν στάχτη τα τουρκικά τανκς μέσα στην Συρία. Παράλληλα οι Αμερικανοί φρόντισαν να εφοδιάσουν τους Κούρδους με μεγάλες ποσότητας πυραύλων εδάφους αέρος που μπορούν να πλήξουν την τουρκική αεροπορία στην περίπτωση τουρκικής επέμβασης.

Εκτός από αυτά έχουν σκορπιστεί σε συριακό έδαφος μεγάλος αριθμός αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων δημιουργώντας μεγάλη απειλή για τα τουρκικά στρατεύματα.

Ήδη πολλοί προειδοποιούν μέσα στην Τουρκία ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βουλιάξει η χώρα σε ένα τουρκικό Βιετνάμ, το οποίο θα πληρώσει πολύ ακριβά ακόμα και με εσωτερικούς επικίνδυνους κλυδωνισμούς.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail