Πρόεδρε ο κόσμος φωνάζει για τους μετανάστες: Ωραία δώσε τους ένα κουταλάκι Βορίδη, δύο δισκία Αδωνι και μια σταγόνα Πλεύρη

clarkdonald413 / pixabay
Σχεδόν τρεις μήνες μετά την εκλογική αναμέτρηση του Ιουλίου και επιβεβαιώνονται πανηγυρικά όσοι υποστήριζαν πως η Νέα Δημοκρατία δεν επρόκειτο να πράξει το παραμικρό διαφορετικά από το ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα στα οποία θεωρητικά έχει το ηθικό πλεονέκτημα απέναντι στο κόμμα της αξιωματικής πια αντιπολίτευσης.

Του Στρατή Μαζίδη

Η Συμφωνία των Πρεσπών την επομένη της κάλπης έγινε καλή και πρέπει πλέον να τηρηθεί αυστηρά για ένα καλύτερο αύριο. Στα ελληνοτουρκικά επικρατεί σιγή και απραξία για την Κύπρο ενώ ο υπουργός μετανάστευσης, κ. Κουμουτσάκος προπαγανδίζει σε συνεντεύξεις του διεθνώς (Ζουντόιτσε Τσάιτουνγκ) τα βάρη που έχει επωμιστεί η Τουρκία και πως πρέπει να λάβει επιπλέον οικονομική στήριξη.

Ο σημερινός πρωθυπουργός προεκλογικά και στην εκπομπή "Αντιθέσεις" δήλωνε στο Γιώργο Σαχίνη ότι η λύση δεν είναι η μεταφορά στην ηπειρωτική χώρα όσων μεταναστών περνούν λαθραία στην Ελλάδα αλλά η επιστροφή τους στην Τουρκία.

Ωστόσο μετά τις εκλογές δεν άλλαξε τίποτε. Οι αφίξεις πολλαπλασιάστηκαν ενώ η κυβέρνησή του εκπέμπει διαφορετικά σήματα, είτε από ασυνεννοησία, είτε σκόπιμα για να προκαλέσει σύγχυση στην κοινή γνώμη. Ο πασοκογενής και μη ψηφισθείς από τον κόσμο, υπουργός προ-πο, κ. Χρυσοχοΐδης στις αρχές Σεπτεμβρίου δήλωνε:

"Γιατί θεωρούμε ανάξιο για τον πολιτισμό και τις παραδόσεις μας να λέγεται πως δεν μπορούμε να ενσωματώσουμε 60.000 ανθρώπους, εμείς που έχουμε στο εθνικό μας κύτταρο την προσφυγιά". 

Ενώ πριν λίγες ημέρες αποφάσιζε μαζί με τους Περιφερειάρχες "ότι το προσεχές διάστημα θα κατατεθούν προτάσεις για χώρους φιλοξενίας μεταναστών/προσφύγων στην ενδοχώρα, σε ενίσχυση της προσπάθειας αποσυμφόρησης των νησιών και αναλογικής κατανομής ανά περιφέρεια. Οι χώροι θα αφορούν κυρίως σε ξενοδοχεία ή και διαμερίσματα που θα ενοικιασθούν".  

Και σήμερα ήδη προχώρησε στην ανάρτηση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος (διαβάστε εδώ).

Επίσης όλο το προηγούμενο διάστημα, μετανάστες που ήρθαν παράνομα στη χώρα και λογικά εξακολουθούν σε αυτό το καθεστώς κατέλαβαν σιδηροδρομικές γραμμές και μπλόκαραν συγκοινωνίες δίχως καμία για αυτούς επίπτωση.

Ο κόσμος αρχίζει να χάνει την υπομονή του. Αν κάποιος έχει το δικαίωμα να πηγαίνει όπου επιθυμεί ή τον κατευθύνουν, ομοίως και ένας άλλος μπορεί να διαμαρτύρεται όταν του επιβάλλουν πράγματα δίχως να τον ρωτήσουν.

Ο Βορίδης μπορεί να λέει ό,τι λέει, ο Γεωργιάδης πως οι διαδικασίες θα τρέξουν γρήγορα και οι παρανόμως εισελθόντες θα επιστρέψουν στην Τουρκία και ο Πλεύρης ότι δε σεβόμαστε τους μετανάστες που έρχονται παράνομα. Ωστόσο τους νοικιάζουμε σπίτια και ξενοδοχεία μεταφέροντάς τους στην ηπειρωτική χώρα και πιθανότατα κοντά σε αστικά κέντρα.

Η κατάσταση δε σώζεται για τον κ. Μητσοτάκη. Αν ήθελε θα μπορούσε να είχε βάλει ένα τέλος στις ΜΚΟ για αρχή και να καταργήσει όλα τα προνόμια που απολαμβάνουν όσοι έρχονται στη χώρα λαθραία. Αυτό και μόνο θα ήταν αρκετό. Να πάψει να είναι η χώρα ένας ιδανικός προορισμός. Δεν το έκανε.

Τώρα αν νομίζει πως με ένα κουταλάκι Βορίδη, δύο δισκία Αδωνι και μια σταγόνα Πλεύρη θα πείσει τον κόσμο όταν σε λίγες ημέρες στο διπλανό διαμέρισμα θα ακούγονται πια έντονες συζητήσεις στα αραβικά, είναι ένα άλλο ζήτημα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail