Κρατικό τουρκικό συνέδριο στην Σμύρνη για τον τουρκισμό Ρόδου και Κω…

Δελτίο τύπου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων (ROISDER) με στήριξη από το πανεπιστήμιο Γιασάρ, θα οργανώσει “Διεθνές Συμπόσιο Τουρκικών Βακουφίων Ρόδου και Κω” στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2019.

Εναρκτήριες ομιλίες θα κάνουν οι Δρ. Μουσταφά Καϊμακτσι-πρόεδρος του ROISDER , ο αντιπρόεδρος της FUEN Γκοστα Τοφτ, ο δήμαρχο του Καρσίγιακα Τζεμιλ Τουγκαι, ο Μουσταφά Ιντοτγ-δημαρχος του Μπορνοβα, ο καθηγητής του πανεπιστημίου Γιασάρ Τζεμαλι Ντιντζερ και ο πρόεδρος της Διεύθυνσης Αποδήμων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων Αμπντουλάχ Ερέν.
Στις μέρες μας ο τουρισμός Ρόδου και Κω, έχει θέματα όπως το θέμα της ιθαγένειας, θέματα εκπαίδευσης και εκμάθησης τουρκικών, θέμα θρησκείας και λατρείας, θέμα συνεταιρίζεσθαι, θέμα διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς των Οθωμανών Τούρκων, θέμα με το περιβάλλον μίσους και πιέσεων και θέμα με τά τούρκο-μουσουλμανικά βακούφια.

Βασικός στόχος του συνεδρίου είναι να αυξήσει την εθνική και διεθνή ευαισθητοποίηση για το θέμα των τουρκο-μουσουλμανικων βακουφίων σε Ρόδο και Κω που εξαφανίζονται μέσω πλειστηριασμών αλλά και για το θέμα των οθωμανικών-τουρκικών αρχιτεκτονικών μνημείων που εγκαταλελειμμένα στον χρόνο σταδιακά εξαφανίζονται.

Στο συνέδριο θα γίνουν 19 ανακοινώσεις από Τούρκους και ξένους ακαδημαϊκούς για θέματα όπως “Κουλτούρα Βακουφίων”, “Το στάτους των Βακουφίων στο Διεθνές Δίκαιο”, “Το χτες των τουρκικών βακουφίων σε Ρόδο και Κω”, “Επίδραση των Βακουφίων στην Κοινωνική Ζωή σε Ρόδο και Κω”, “Τουρκικά Βακουφικές Μνημεία σε Ρόδο και Κω” και “Ελληνοτουρκικές σχέσεις”.

Το συμπόσιο θα γίνει στην συνεδριακή αίθουσα της πρυτανείας του πανεπιστημίου Γιασάρ, (Καζιμντιρικ, Λεωφόρος Πανεπιστημίου Νο 31, 35100, Μπορνοβα/Σμύρνη) και είναι ανοιχτή για το κοινό.

Καθηγητής Δρ… Μουσταφά Καϊμακτσι
Πρόεδρος.
Κρατικό τουρκικό συνέδριο στην Σμύρνη για τον τουρκισμό Ρόδου και Κω...
Rodos ve İstanköy Türk Vakıfları’nı Konuşacaklar
4/10/2019
Σχ: Και μόνο η συμμετοχή στα εγκαίνια του Προέδρου της Διεύθυνσης Αποδήμων Τούρκων, δείχνει πως πρόκειται για ένα συνέδριο οργανωμένο απευθείας από το τουρκικό κράτος. Και φυσικά το πρόβλημα μας δεν είναι ο Καϊμακτσί. Αν δεν ήταν αυτός θα ήταν ένας άλλος τζουτζές της Άγκυρας. Το πρόβλημα είναι η τουρκική επεκτατική πολιτική που εκδηλώνεται παντού. Ας θυμίσουμε πάντως τι εστί Καϊμακτσί,  από δημοσίευμα μας του 2/2019.

ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ¨ΤΟΥΡΚΟΥΣ¨ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;

Από: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.