Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη δομή φιλοξενίας στο Κιλκίς: Μπαίνουν κάθε μέρα σε σπίτια, αρπάζουν πουλερικά κι αρνιά

Εκτός ελέγχου η κατάσταση γύρω από τη δομή φιλοξενίας: Μπουκάρουν κάθε μέρα σε σπίτια και αρπάζουν πουλερικά και αρνιά

Απόσπασμα από: dimokratianews.gr

Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει πλέον οι κλοπές στα σπίτια των κατοίκων του χωριού Νέα Καβάλα στον Δήμο Παιονίας του νομού Κιλκίς από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που καταφτάνουν κατά εκατοντάδες από τη νησιωτική Ελλάδα στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των περιοχών αυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι ζουν μέσα στον φόβο και αναγκάζονται να κλειδώνουν τα μαντριά τους, αφού οι μετανάστες με περίσσιο θράσος ορμούν μέσα σε αυτά για να κλέψουν αρνιά και κοτόπουλα. Ωστόσο, αυτό είναι μόνο ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Στο χωριό υπάρχουν πλέον πολλά εγκαταλειμμένα σπίτια, καθώς δεν είναι λίγες οι οικογένειες που αναγκάστηκαν να φύγουν γιατί δεν μπορούσαν να βλέπουν άλλο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους πρόσφυγες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στη δομή φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα μεταφέρθηκαν από τη Λέσβο περίπου 1.000 επιπλέον πρόσφυγες. Αρχικά υπήρχε η πρόβλεψη αυτά τα 1.000 άτομα να φιλοξενηθούν μόνο για 20 μέρες, αλλά μέχρι και σήμερα βρίσκονται στη δομή. Το γεγονός αυτό έχει εξοργίσει τους κατοίκους, καθώς σε ημερήσια διάταξη προκαλούνται προβλήματα με την παρουσία τους στην περιοχή. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει και η δημοτική Αρχή, επισημαίνοντας ακόμη ένα ζήτημα που ανακύπτει με την παρουσία μεγάλου αριθμού προσφύγων, που έχει να κάνει με το νερό. Οπως λέει ο δήμαρχος Κώστας Σιωνίδης, ο αγωγός που τροφοδοτεί το χωριό είναι μικρός και μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο τις ανάγκες των κατοίκων.

Υπερβολικός αριθμός

Ο ίδιος αναφέρει, επίσης, πως ο αριθμός των προσφύγων είναι δυσανάλογος σε σχέση με τον πληθυσμό του δήμου. Τέλος, τονίζει ότι θα πρέπει να ισχύσει η αρχή της αναλογικότητας γιατί δεν μπορεί ο Δήμος Παιονίας να φιλοξενεί έναν τόσο μεγάλο αριθμό προσφύγων, ενώ άλλες περιοχές δεν έχουν καμία δομή και δεν φιλοξενούν κανέναν πρόσφυγα.

Την ίδια στιγμή, χθες το πρωί, λίγο μετά τις 7.30, έφτασε στο λιμάνι της Ελευσίνας το αρματαγωγό «Ικαρία», το οποίο μετέφερε 389 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Σύμη. Τα συγκεκριμένα άτομα στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία προκειμένου να οδηγηθούν σε δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτά τα άτομα θα μεταφερθούν επίσης στη δομή της Νέας Καβάλας.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.